Petice na podporu paní JUDr. Kláry Samkové.


Nepřihlášený uživatel

/ #308

2016-06-01 19:32

Domnívám se, a snad i právem, protože nám to bylo takto prezentováno a slibováno, že po revoluci přijde svoboda a demokracie!

Demokracie nám tedy přinesla nejen možnost rozhodovat a nést za svá rozhodnutí odpovědnost, ale také povinnost tolerovat odlišné názory druhých. Proto bychom se měli i v tomto případě rvát za voltairovské „I když s vašimi názory nesouhlasím, do smrti budu hájit vaše právo je říkat“. Bude to pro nás dobré ve chvíli, kdy i my budeme chtít vyjádřit svůj názor nebo postoj, který se nebude shodovat s názorem většiny.

Nabízí se mi otázka, vlastně několik otázek. Kde je ta, tolik opěvovaná a slibovaná demokracie a svoboda slova? Zrovna tak i navrhované rozšíření trestnosti právnických osob o pomluvu nemá nic společného se svobodou slova. Jak dlouho potrvá, že zákonem zavřou "huby" všem lidem, nejenom právnickým osobám? Slova Kláry Samkové totiž já považuji za svobodné vyjádření názoru a nikoliv výzvu k násilí. Stejně tak se chová i návrh zákona, který zavádí cenzuru internetu v ČR. Bude se opravdu tato cenzura vztahovat pouze na hazardní hry, nebo budou už cenzurovány jakékoliv svobodné názory svobodného člověka? Tato cenzura se stane nekontrolovatelnou a nepovolovanou vládní a soudní mocí. 

Samotný Islám je rasismus. Přikazuje zabíjet konvertity a konvertovat od náboženství není ani dle bible zločin hodný lidského trestu. Islám je rasismus, ponižuje židy a křesťany. Miluje jen Muslimy, nemuslimy ale nenávidí, chce je mučit, zotročovat a ubližovat jim. Nemiluje všechny nevinné lidi. Víra je každého věc, není zločin nevěřit.

Jarda