Petice za domácí porody a poskytování péče porodními asistentkami

Radka

/ #46 Re:

2012-03-02 21:38

#30: -

Nechci Vám kazit Vaše iluze, ale Váš příspěvek může neznalého člověka dost vyděsit. Měla jsem u druhého dítěte stejnou komplikaci. Dítě mělo zkrácené krční svaly a hlavičku ukloněnou do strany (po porodu trvalo několik měsíců, než se vytrvalou rehabilitací stav napravil). S tímto problémem si poměrně snadno poradila šikovná a znalá paní doktorka, která mi jednoduše doporučila nestandardní polohu na boku. Pokud by to nepomohlo, volila by císařský řez. Drama to fakt nebylo, jen moje druhá doba porodní trvala 2 a půl hodiny. Po nějaké době jsem byla na školení s PA a ta tam přesně o stejné komplikaci a jejím řešení pomocí polohování mluvila. Pokud bych rodila doma, tak by PA jednoduše doporučila polohování a v případě neúspěchu by mě převezla vlastním vozem do porodnice, bylo na to zjevně dost času.

Takže já si myslím, že ve Vašem případě někdo pochybil, když dopustil, aby dítě s nesprávně natočenou hlavičkou vstoupilo do porodních cest. Klešťovému porodu se má přednostně předcházet včas provedeným císařským řezem. Ale chápu lékaře, že se Vám se svým zanedbáním radši nesvěřili.