Zachraňte kulturu 2013

toto

/ #292

2013-02-07 19:46

Když se dívám, kdo se tam podepsal, tak je mi trochu šoufl. Ti stejní, co před 2 týdny volali Karel na Hrad! jakoby zapomenuli, že ten člověk je spoluzodpovědný za stav kultury. Chodím do divadla, kina i knihovny, navštěvuji docela dost akcí, ale skupinu lidí, kteří se tváří jako nejmoudřejší a nevidí si ani na špičku nosu, podporovat nemohu. Miloň Čepelka, Adam Drda, Tomáš Halík, Vladimír Hanzel, Michal Horáček, Daniela Kolářová, Jiří Ornest, Jaroslav Rudiš, Olga Sommerová, Jiřina Šiklová, Jan Potměšil, Jiří Dědeček, Jan Burian, Jiří Králík, Pavel Liška,Jan Hřebejk, Kurt Gebauer, Daniel Fikejz, Jan Vodňanský, Jiří Hanák a další jsou nejspíš schizofrenici. Jak jinak by mohli včera podporovat předsedu vládní strany a dnes protestovat proti jeho politice? Nejde mi do hlavy, co vlastně tihle lidé chtějí. Jisté je jedno - peníze nejsou a nebudou ani na kulturu. To prostě nejde, že se budou zaměstnanci topit v chudobě a jejich daně půjdou na živobytí pijavic. Ti nejlepší z Vás umělců přežijí i bez dotací. Několik se k dotacím a sponzorů dostane a ten zbytek to holt musí dělat amatérsky. Pokud nepatříte mezi nejlepší, zařaďte se mezi socky a makejte jako my. Já vím, že se Vám nelíbí zařezávat v pravidelné pracovní době, ale takový je život. Za čas si zvyknete, že Vás nikdo nezve na ples v opeře, do baru nebo na raut a občas si zahrajete pro radost, zadarmo, s ochotníky. V televizi se podíváte na politiky a novináři se Vám velkým obloukem vyhnou. Takový je život bez dotací. A pokud nechcete, abychom dopadli jako Řecko (a to přece chcete!), nebudou Vám vládní škrty TOP 09 vadit a při příštích volbách to tam české pravici zase vhodíte. A budete to dělat tak dlouho, než se Vám v hlavách rozsvítí. Právě z toho důvodu, že jste se úplně odtrhli od národa a tváříte se jako nadřazená elita, Vám ty podpisy nějak nepřibývají. A nepodpořím Vás ani já.
PS: Pod číslem 2288 se Vám tam podepsal Karel Schwarzenberg, ale prachy nedá...