Petice proti nepravidelnosti rodičovských příspěvků.

Quoted post

Lu.

#175 Re:

2013-02-21 20:51

#171: -

Sekl jsem se v čem? Několikanásobek rod. příspěvku může být klidně desetinásobek, ne? Tak jaká chyba ve výpočtech? Navíc jsem psal, že příjmy jsou až šesticiferné, nikoliv mzda. To je rozdíl. A ano, zaměstnavatel mě platí až po dvacátém v měsíci a nemám s tím problém.

Za co jste si postavili dům, to samozřejmě nevím, stejně jako jsi ty v předešlém příspěvku nemohla vědět, jaké jsou mé příjmy a přesto jsi tvrdila, že "asi moc nemakám". Nicméně předpokládám, že pokud máte vlastní bydlení a nestačí vám dohromady 20 až 25 tis. Kč měsíčně, zřejmě neplatíte jen energie (přeženu to a řeknu cca 4 tis. Kč měsíčně), jídlo, benzín a další drobnější výdaje, ale i onu hypo.

Takže za jídlo na osobu dejme tomu pro dospělého 3 tis. Kč měsíčně, pro děti polovina. Tak jsme na cca 10 tis. Kč. Pořád zbývá něco mezi šesti až jedenácti tisíci k dobru. Oblečení, telefony, internet... Pořád mi tam zbývá dost peněz na to, aby člověk mohl žít lépe než průměr. Takže pokud je to jen tak tak, hypo by to vysvětlovala. Já osobně jsem nebydlím ve vlastním (důvody výše), a jsem schopen vyžít se 12 tis. Kč měsíčně vč. 1700 Kč na ŽP a 300 Kč na penzijku, takže v podstatě s deseti (a neřekl bych, že musím škudlit).

Jak to, že u mě to jde, ale u jiných ne?

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#185 Re: Re:

2013-02-21 21:28:40

#175: Lu. - Re:

Tato diskuze mi přijde zcela zhovadilá. Mám pocit, že tato petice se týká nepravidelnosti v zasílání rodičovských nebo jiných sociálních příspěvků a ne kdo kolik  bere, platí a odvádí. To jestli někdo staví nebo nestaví baráky a kdo s kolika penězmi vyjde nebo nevyjde. To je každého věc. Podstata věci je, že když někdo počítá s výplatou (rodičákem) a ona nepřijde 5-10-15 dnů tak to může způsobit prostě problém .