Petice Za zrušení soukromých exekutorů

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

2013-09-18 21:19

Jsem jednoznačně pro zrušení této zločinné instituce.
Z dluhu necelých 1000 Korun, o kterém jsem před tím ani nevěděl, se mi najednou stalo 23OOO. Přišel mi doporučený dopis v obálce se zelený pruhem, ve kterém byla uvedena emailová adresa a telefonní číslo jako kontakt do exekutorské kanceláře. Telefon nikdo nebral a email se mi vrátil jako nedoručitelný... Domluva tedy prakticky nemožná. V dopise mimo jiné stálo, že mám 15 dní od doručení na uhrazení, v opačném případě mi peníze strhnou z platu. Strhli mi je ovšem ještě dříve, než oněch 15 dní uplynulo... Nejspíš díky bohu, že jsem je nezaplatil sám, asi bych zaplatil dvakrát...

A největší bonbónek na závěr je, že bylo ve vyúčtování zahrnuto něco kolem 1600 Kč (přesné číslo již nevím) jako DPH za tuto "službu", které jsem samozřejmě musel uhradit já (WTF???).

Samozřejmě souhlasím s tím, že člověk, který dlouhodobě neplatí své závazky a je nutné je z něj vymoci soudní cestou, by měl nést patřičné následky, ale rozhodně není v právním státě možné, aby z dluhu několika set korun vznikl dluh asi třicetinásobně vyšší, který je navíc bez jakékoliv možné domluvy prakticky okamžitě vymožen způsobem, že vám prostě seberou peníze, dlužník za tento úkon ještě zaplatil za onoho vykonavatele DPH a navíc před tím nebyla vynaložena ze strany věřitele, jeho právních zástupců či soudu absolutně žádná snaha o vyrovnání před touto šílenou procedurou...
Tohle opravdu ne!

P.S. Divím se, že ještě nikdo, kdo byl postižen něčím podobným a byl v té době v ne příliš dobré ekonomické situaci, a exekutoři mu přišli zabavit fyzický majetek (a četl jsem dokonce i o případech, kdy si za tento výlet naúčtovali cestovné z jednoho konce republiky na druhý), tyto zločince neodrovnal způsobem, který by byl za jejich chování adekvátní. Já osobně bych v podobné situaci za sebe opravdu neručil...

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#841 Re:

2013-10-10 13:46:15

TADY SI PŘEČTĚTE,CO SE U NÁS DĚJE....PUJDE VÁM MRÁZ PO ZÁDECH , JAK JEDNÁ TENTO "Exekutorský úřad" S LIDMI....

http://www.centralniregistrdluzniku.cz/hodnoceni-firmy-JUDr-Tomas-Vrana,1069219.htm?parent=10658&parenttype=A

#828: -