PETICE na podporu Kláry Vítkové - Rulíkové (paterčata)

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#581 Kláře ano

2015-02-13 06:20

Osobně si myslím, že by rodina Kiňova  spolu s prarodiči naprosto všechno v pohodě zvládli. Tedy kdyby museli. Rozhodně Saša nevypadá jako neschopná,  i její matka  se zdá pracovitá. Jenže ony nemusejí.  Bohužel matka se naučila využívat jakoukoliv skulinku, kde by se daly získat prachy nebo aspoň výhody.  Matka se neučila neustále  skřehotat, jak je vše těžké a jak je vše jen a jen na nich. 

Nemáme byt pro 6 dětí. .- ok, dstali byt

nemáme vybavení - OK, Klára zařídila sponzory,

nemáme na plenky, - dostávají plenky

nemáme to, nemáme ono -  zařídilo se

2 pečovatelky   nestíhají, zařídily se terenní pracovnice

tahle pečovatelka je taková, OK, zařídila se pečovatelka maková minimálně 12x

a kdo bude žehlit?  výstižná scénka,  místo  toho, aby vzala žehliřku do ruky,  tak postupně celá rodina zkouší,  zda se  žehlení nedomohou domluvou,  vynucováním, ba i telefonáty.

Jsme celebrity - tak si napíšeme pečlivě vypracovaný seznam, co potřebujeme (současně  iseznam toho, nad čím ohrneme nos, co rozhodně nechceme) - viz předchozí příspěvky.  

(Myslím, že podobné charitativní sbírky se pořádají kvůli nedostatku něčeho, ne proto, aby  se obdarovanému dostalo značkových věcí).

Platit  služky z účtu?  Ne, ne, ne . když to šlo před tím, tak trvám na tom, aby to šlo dál. Jak děti rostou, je kolem nich více práce, to musí všichni pochopit. 

Že nemá Klub  peníze a nedokáže už další sehnat? OK, pak  není důvod si Kláru hýčkat, naopak, nic od ní nemáme ( peníze nebo služby), tak  pryč s ní.

Že se zkreslují  příjmy rodiny?  Saša už je vzdělaná, ví, že jí všechno projde - je matka paterčat, tak proč to  nezkoušet, jednou to přece projde, nax. jí "hrozí", že nepochodí. 

Je úžasné vědět, že když zanaříkám, makat nemusím, plánovat hospodaření nemusím,  starat se o domácnost nemusím.... vždycky se  někdo postará.    A naivních lidiček je tolik, že když  některé, už nepotřebné, hodím přes palubu,  pak se najdou další. 

 

 

 

 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#593 Re: Kláře ano

2015-02-13 09:15:23

#581: - Kláře ano 

Možná jste trefila do černého. Rodina se rozhodla, že terénní pracovnice nepotřebují a KVR to neunesla a proto se odvíjí celý cirkus. Celé prázdniny pečovala rodina bez terénních pracovnic o děti sama a zvládli to. Vždy je důležité, jak člověk na situaci reguje a reakce KVR je žalostná, opravdu se jí podařilo se zviditelnit a udělat si jméno, jaké ať si každý posoudí sám, tak jako její výstupy bude hodnotit MPSV.

K petici:

Výrazně angažovala - připomíná mi to termín běžně používaný za totality.

Místo vděku a uznání - dostala finanční odměnu, plat, dotace.

V dobré víře? Klára prorokem? V tom případě je jí snad škoda na MPSV.