PETICE na podporu Kláry Vítkové - Rulíkové (paterčata)


Nepřihlášený uživatel

#576 Re: Re: Re: Je to samozřejmě moje interpretace

2015-02-13 05:05

#569: - Re: Re: Je to samozřejmě moje interpretace 

 No já si to dnes pustila znovu (včera nám zrněla televize). Až ted jsem si všimla, že Klára vychází z baráku se slovy „kur.vy za. sraný“    Takový výraz bych od ní nečekala..ale má na něho plné právo. Co ta rodinka předvádí to je neskutečné, úplné sci-fi… Já absolutně nechápu jejich mentalitu. Pořád mají málo. Házet vajgly pod okna? To se snad už v téhle době ani nedělá.. Ta babka pořád dělá z té Saši, nějakou princeznu, přitom ona je ten povl. Chudák Tonda ten jediný tam má aspon trochu slušného chování.. A na té jejich skupině na fb. To je snad každý primitiv. Jak je tam vychvalují a tu Kláru jen pomlouvájí… No úplně se mi otvírá kudla v kapse.


Nepřihlášený uživatel

#577 Re: Re: Re: Je to samozřejmě moje interpretace

2015-02-13 05:15

#569: - Re: Re: Je to samozřejmě moje interpretace 

 


Ahojky,

diskuzi od zacatku procitam, zapojuji se poprve. Zajímalo by me, zda je tu vůbec nekdo, kdo ma po shlednuti dokumentu na rodinu kladny nebo lepsi nazor nez mel?

Ja musim rict, ze jsem se na dokument tesila, fandila jsem jim, ale po tom, co předvedli, bych jim neposlala ani korunu.

Mam z nich proste jen vyzirkovsky pocit. Je jasne, ze bez pomoci zvenci to nejspíš nezvladnou nikdy, ale strasne mi tam z jejich strany chybi nejaka iniciativa, pohled do budoucna. Cele je to postavene jen na vzdychani, jak jim nikdo nepomuze, a kdyz pomuze, tak malo a spatne. Sasa ma predem jasno, ze nikdy nehne ani prstem a bude porad doma a taky me zarazilo, kdyz tam posledne rikala, ze jeji otec a bratr preci musi mit take vlastni zivot, at se snazi cizi. Nevim, myslim si, ze ve standardnim pripade je normalni, ze prarodice maji svuj zivot, ale v mimoradnych situacich jako jsou takto pocetna vicercata, postizene dite, umrti rodice apod. Jsou i prarodice vtahnuti do zivota rodiny, ac to neni jejich povinnost, ale Sasa a všichni tam si porad neuvedomuji, ze pokud nebudou opravdu vsichni fungovat, tak jim ty deti taky mohou odebrat.

 

Taky jsem jim fandila, ale nema to smysl. Jim se stejne nikdy nikdo nezavdeci, protoze budou porad chtit vic a vic.. Jsou to jejich deti a primarne se musi starat oni, popripade si zajistit pomoc. Nemuze cekat, ze si deti porodi a starat a zivit je budou jini.


Nepřihlášený uživatel

#578 Re: Re: Re: Je to samozřejmě moje interpretace

2015-02-13 05:37

#574: Stana - Re: Re: Je to samozřejmě moje interpretace 

 

Masakr  Soused má recht, jediný normální je Tonda.
začíná mi ho být líto a popravdě se fakt divím, že jim nezdrhl. Podle mě už toho má taky dost
Proto taky Saše nic neřekl, když nadávala na Kláru a její rodiče z balkónu spolu s ní. Protože on jedinej si v té rodině uvědomuje, že bez ní by byli víte kde. Já nechápu tu Sašu, jak pořád může meldovat, že pro ní nikdo nic nedělá? Tak spoustu věcí dostala, pečovatelky dostala, má transparentní účet. Co by si víc představovala. Holka by měla jít na nějaký kurz Respektovat a být respektován, možná by pak pochopila.Ta sebestřednost je šílená a sebereflexe naprosto nulová. Tonda to ví, ale radši mlčí.

Nepřihlášený uživatel

#579 Re: Re: Souhlas

2015-02-13 06:00

#570: - Re: Souhlas 

 no to by bylo pro Kiňovku terno -  místo  ženských do domácnosti dostat peníze na ruku :-))) Trefila jste hřebík na hlavičku. Vůbec nejde o péči o děti, ale o prachy.  To by byla ochotná  ochotná vykašlat se i na  Petru, hlavně když budou prachy. Na píči o děti by nevložila ani korunu :-))) Užasný nápad.  A zaase by slepice psaly, že je to  jen  jen věc slečny matky, na co peníze použije :-)))) 


Nepřihlášený uživatel

#580 souhlas

2015-02-13 06:04

#578: - Re: Re: Re: Je to samozřejmě moje interpretace 

 Viděno očima Saši - to jste si dovolil opravdu hodně :-)))  Jen ona vidí vše absolutně správně, jen ona ví, co je s dětmi práce, jen ona ví, jak  nevycházejí s penězi :-)))  A když dojdou argumenty, používá geniální argument .- Nikdo neví, jaká práce je s paterčaty, protože jsou to první paterčata. Konec,  jedině Saša  vše dělá správně, a vy ostatní neraďte, ale plaťte, posílejte peníze a starejte se o naše blaho.  O rady nestojíme

Tady přece nejde o to, nějak jí poradit,  nasměrovat,  tady jde jen a jen o to, že Kiňovka cítí peníze a snaží se je urvat.  Děj se co děj. 


Nepřihlášený uživatel

#581 Kláře ano

2015-02-13 06:20

Osobně si myslím, že by rodina Kiňova  spolu s prarodiči naprosto všechno v pohodě zvládli. Tedy kdyby museli. Rozhodně Saša nevypadá jako neschopná,  i její matka  se zdá pracovitá. Jenže ony nemusejí.  Bohužel matka se naučila využívat jakoukoliv skulinku, kde by se daly získat prachy nebo aspoň výhody.  Matka se neučila neustále  skřehotat, jak je vše těžké a jak je vše jen a jen na nich. 

Nemáme byt pro 6 dětí. .- ok, dstali byt

nemáme vybavení - OK, Klára zařídila sponzory,

nemáme na plenky, - dostávají plenky

nemáme to, nemáme ono -  zařídilo se

2 pečovatelky   nestíhají, zařídily se terenní pracovnice

tahle pečovatelka je taková, OK, zařídila se pečovatelka maková minimálně 12x

a kdo bude žehlit?  výstižná scénka,  místo  toho, aby vzala žehliřku do ruky,  tak postupně celá rodina zkouší,  zda se  žehlení nedomohou domluvou,  vynucováním, ba i telefonáty.

Jsme celebrity - tak si napíšeme pečlivě vypracovaný seznam, co potřebujeme (současně  iseznam toho, nad čím ohrneme nos, co rozhodně nechceme) - viz předchozí příspěvky.  

(Myslím, že podobné charitativní sbírky se pořádají kvůli nedostatku něčeho, ne proto, aby  se obdarovanému dostalo značkových věcí).

Platit  služky z účtu?  Ne, ne, ne . když to šlo před tím, tak trvám na tom, aby to šlo dál. Jak děti rostou, je kolem nich více práce, to musí všichni pochopit. 

Že nemá Klub  peníze a nedokáže už další sehnat? OK, pak  není důvod si Kláru hýčkat, naopak, nic od ní nemáme ( peníze nebo služby), tak  pryč s ní.

Že se zkreslují  příjmy rodiny?  Saša už je vzdělaná, ví, že jí všechno projde - je matka paterčat, tak proč to  nezkoušet, jednou to přece projde, nax. jí "hrozí", že nepochodí. 

Je úžasné vědět, že když zanaříkám, makat nemusím, plánovat hospodaření nemusím,  starat se o domácnost nemusím.... vždycky se  někdo postará.    A naivních lidiček je tolik, že když  některé, už nepotřebné, hodím přes palubu,  pak se najdou další. 

 

 

 

 

 


Nepřihlášený uživatel

#582 Re: Re: Re: Re: Je to samozřejmě moje interpretace

2015-02-13 06:32

#578: - Re: Re: Re: Je to samozřejmě moje interpretace 

 Souhlas, jediný normální je Tonda.

Jenže  - co s chlapem, který  asi pro  svůj klid  neprotestuje,  neodporuje,  nesnaží se cokoliv změnit...   mlčí, aby měl klid nebo proto, aby jeho Sašenka byla spokojená.  

Nakonec si stejně zaleze před Playstation a uzavře se do svého světa.

 


Nepřihlášený uživatel

#583 Re: Re: Re: Re: Re: Je to samozřejmě moje interpretace

2015-02-13 07:15

#582: - Re: Re: Re: Re: Je to samozřejmě moje interpretace 

 Někdy se takhle chovají chlapi, kteří mají bokovku a doma se snaží nevzbudit jakýkoliv problém. To určitě ale není případ Tondy, i když - kdo by se mu divil.......


Nepřihlášený uživatel

#584 Re: Re: Re: Re: Je to samozřejmě moje interpretace

2015-02-13 07:32

#576: - Re: Re: Re: Je to samozřejmě moje interpretace 

 pokud na něj má plné právo, tak mají oni plné právo vůči ní neprojevovat slušné chování, sama se o něj připravila.

Já bych tedy babu ze sociálky, která by ječela Kurwy zasraný na klienta, za kterého je placená, nakopl takovou placírkou do prdele, až by odlítla do kanálu, kam patří.


Nepřihlášený uživatel

#585 Re: Re: Re: Re: Re: Je to samozřejmě moje interpretace

2015-02-13 07:38

#584: - Re: Re: Re: Re: Je to samozřejmě moje interpretace 

 Vzdy platilo na hruby pytel hruba zaplata


Nepřihlášený uživatel

#586 Re: Re: Re: Re: Re: Je to samozřejmě moje interpretace

2015-02-13 07:41

#584: - Re: Re: Re: Re: Je to samozřejmě moje interpretace 

 ha, ha, ha, zatímco  všichni, kteří pomáhají, si musí nechat líbit cokoliv,  od  urážek, přes fyzické napadení  až po lživou medializaci?  Perfektní metr. Prostě KiŇovci mají trafiku paterčata a jsou nedotknutelní :-)))

A pro Vás, Mgr. Rulíková nebyla placena za pomoc rodině, ale za  koordinaci pomoci rodině mezi zúčastněnými  institucemi.  To je podstatný rozdíl.

Bylo by fajn vidět, až Vás někdo za tyhle kecy vezme placírkou přes stejné místo na těle. Padat do kanálu, Vám nepřeju, i když  slovníkem tam asi patříte.


Nepřihlášený uživatel

#587 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je to samozřejmě moje interpretace

2015-02-13 08:13

#586: - Re: Re: Re: Re: Re: Je to samozřejmě moje interpretace 

 Vždyť Klára křičela na starou Kiňovku, která ji naštvala,  s tou vůbec není v žádném vztahu,  ta jen rozeštvává všechny zúčastněné. Dokonce se  Klára  rodičům paterčat omluvila a vysvetlila, co ji tak nadzvedlo. Ono se dá přetočit naprosto všechno. Do té rodiny by měli chodit pomáhat jen ti, kteří jsou hluchoněmí, ale mají deset rukou a vysoké konto. Jo a oblíkat by se měli do brnění, pro jistotu


Nepřihlášený uživatel

#588 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je to samozřejmě moje interpretace

2015-02-13 08:22

#586: - Re: Re: Re: Re: Re: Je to samozřejmě moje interpretace 

 

Koordianace není pomoc? To nám to ministerská úřednice pěkně zkoordinovala.  Že to tak dlouho trvalo, než KVR zaměstnala své terénní pracovnice. RC Milovice, chtělo zaměstnat babičku, ale nešli do toho, protože se o to zajímaly další organizace. Místní organizace je na pomoc rodinám jistě lepší, než "přespolní" organizace. Rodině jde o peníze. Jistě, komu a komu nejde? Uživit 5+1 dítě a dva dospělé.

 


Nepřihlášený uživatel

#589 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je to samozřejmě moje interpretace

2015-02-13 08:27

#588: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je to samozřejmě moje interpretace 

 A proč se tedy aspoň z části neživí sami?  Jsou to snad stáítní děti? nevidím nikde, že by někdo z té povedené rodiny pracoval nebo se o to snažil, ono se jim to nevolatí, že. Co se týče koordinace, houby o tom víte, nikdo s nimi nechtěl mít nic společného, protože  všichni byli znalí a věděli, cop se dá od té familie čekat.   Co se týče dat, od kdy to měla Rulíková na starosti - tak si to dohledejte -  stihla víc než maximum. ale  on je každý  překroucený argument dobrý, že? Nikdo nechce vidět,  spíš o tom nechce hovořit, že  rodině jde jen o bezpracné prachy, žehlit nebudou, starat se nebudou  a státe sypej prachy, mamáme paterčata :-))))

xxxl

#590 Re: Pane z Kanady

2015-02-13 08:31

#34: Etana - Pane z Kanady 

 Paní Etano, ale v Kanadě může pečovatelka dítě přebalit, oblíknout, nakrmit. Česká pomocnice se ho NESMÍ ani dotknout. Dítě tedy spadlo a pečovatelka se ho stejně NESMÍ dotknout! Kdyby na něj sáhla, dopustila by se hrubého porušení!


Nepřihlášený uživatel

#591 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je to samozřejmě moje interpretace

2015-02-13 08:46

#589: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je to samozřejmě moje interpretace 

Co máte na mysli tím, aby se rodina z části živila sama? Otec nepracuje? Babička byla do června 2013 bez práce třetí rok. Před tím pracovala a chtěla pracovat u své dcery hned. Nešlo to, až v roce 2014, máte k tomu někdo nějaké rozumné vysvětlení? Nevšimli jste si jak kmitala a vařila, nosila rodině jídlo atd., zastupovala placené pečovatelky, které prostě na poslední chvíli odřekly. Jak toto KVR koordinovala? Z ona idnes:

Musela by to zvládnout.
Přišla domů z porodnice s pěti dětmi, do prostředí, které předtím neznala. Kojila, odsávala, do toho zdravotní problémy. Volala mi, že pečovatelky jí odříkaly na poslední chvíli a že na všechno bude sama. Snad kdyby měla od začátku hned po příchodu domů nastavený „full servis“, dalo by se časem odebírat. Jenže pomoc ze začátku hodně haprovala.

Snad KVR své maximum vyčerpala a žádné další story v médiích nebude. Pokud vidíte, že rodině jde o bezpracné prachy, tak snad aby stát zrušil mateřskou a přípěvky na péči, vždyť matky vlastně mají dovolenou. A pokud teda dítě onemocní, tak nebudeme vyplácet "ošetřovačku" druhému rodiči. OK. To by jste chtěli?

 

Petici nepodepíši.


Nepřihlášený uživatel

#592

2015-02-13 09:15

Je to ostuda Českého státu.

Nepřihlášený uživatel

#593 Re: Kláře ano

2015-02-13 09:15

#581: - Kláře ano 

Možná jste trefila do černého. Rodina se rozhodla, že terénní pracovnice nepotřebují a KVR to neunesla a proto se odvíjí celý cirkus. Celé prázdniny pečovala rodina bez terénních pracovnic o děti sama a zvládli to. Vždy je důležité, jak člověk na situaci reguje a reakce KVR je žalostná, opravdu se jí podařilo se zviditelnit a udělat si jméno, jaké ať si každý posoudí sám, tak jako její výstupy bude hodnotit MPSV.

K petici:

Výrazně angažovala - připomíná mi to termín běžně používaný za totality.

Místo vděku a uznání - dostala finanční odměnu, plat, dotace.

V dobré víře? Klára prorokem? V tom případě je jí snad škoda na MPSV.

 


Nepřihlášený uživatel

#594 Re:

2015-02-13 09:17

#592: -  

 SOUHLAS.


Nepřihlášený uživatel

#595 Kláře NE z diskuze čt

2015-02-13 09:22

 

513 1 Dětské pěstounky, pečovatelky, pomocní vychovatelé ( v jeslích,

 

v domácnosti )

 

Dětské pěstounky, pečovatelky a pomocní vychovatelé se starají o děti zaměstnaných rodičů,

 

dohlížejí na jejich celodenní činnost nebo pomáhají učitelům při dohledu na děti po škole.

 

Příklady pracovních činností:

 

a) Pomoc dětem při koupání, mytí a jídle.

 

b) Doprovázení dětí do školy a ze školy nebo dohled při hře venku.

 

c) Hraní her s dětmi, čtení nebo vyprávění pohádek dětem.

 

d) Udržování pořádku v ložnicích a hernách dětí.

 

e) Dohled nad dětmi při obědě nebo při vycházkách.

 

f) Dohled nad dětmi při výletech, návštěvách muzeí apod.

 

g) Plnění souvisejících úkolů.

 

h) Dohled nad ostatními pracovníky.

 

Příklady zaměstnání zařazených do této podskupiny: guvernantka, chůva, opatrovnice,

 

pečovatelka v jeslích, pěstounka (NZP).

 


Nepřihlášený uživatel

#596 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je to samozřejmě moje interpretace

2015-02-13 09:30

#587: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je to samozřejmě moje interpretace 

 Ano. To je teda výrok. Vám dvěma se omlouvám, já tu Tvoji tchýni zabiju.


Nepřihlášený uživatel

#597 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je to samozřejmě moje interpretace

2015-02-13 09:41

#591: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je to samozřejmě moje interpretace 

 Babiřka nepracovala, u Kláry vydržela jen pár měsíců,  viděla jste sama,  že se jí to nevoplatí.  Starej Kiňa nemaká vůbec, zdraví má dobré, kouřit může, mají další děti, ty také nepracují.

Saša nepracovala  nikdy, snad pár měsíců před 18 roky,  než se jí podařilo otěhotnět.  Kroščen je možná ještě zaměstnaný, ale nepracuje. celé dvě rodiny na dávkách , ono se to vyplatí.   myslím, že  prapůvodce  všeho není žádná osoba z venší, ale jen a jen sama rodina. Zvykli si na snadný život bez práce, zvykli si, že když se kříčí, někdo zase přidá. 

Zbytečná diskuse, prostě  stát  živí celou rozvětvěnou rodinu,  a nikdo z nich nepřidá ani korunu. snad jen Saša, která dostává cosi jako mateřskou.  To mě podrž,  Kdo na ně má vydělávat? Proč, protože mají paterčata?  To není logický důvod. 

Jop a full servis - které matce se o tom může zdát,   ať už má jedno dítě, nebo čtyři. Všichni si musejí a chtějí především pomoci sami. Tihle  Kiňovci to ani nezkusili. 

 

Ano, kojení je zdlouhavé, odsávání nepříjemné.  Bohužel,  to je daň za krásné zdravé  děti,  v mezičase ale nedělala vůbec nic s poukazem na to,  že je (možná oprávněně ) unavená. Ale kočírovat "Služky", hádat se s nadřízenými pečovatelek ,  a věnovat se  i zábqvě ( to zvládla). Většina maminek padá po hlavě do postele, ale stačí se postarat o celý chod rodiny. 

kecy v kleci, nechce se jim, nemakají, jen natahují ruku a ostouzejí každého, kdo se nsaží málo.


Nepřihlášený uživatel

#598 Re: Re: Kláře ano

2015-02-13 09:46

#593: - Re: Kláře ano 

 Váš problém,  co Vám to připomíná, tehdy  by paterčata možná dostala i  železníční salonní vůz,  a soukromé letadlo.  Máte smůlu, dnes se odměřuje, bohužel  ne stejným metrem. slovo Paterčata je zaklínadlem ....

žijeme jindy,  takže - ať se starají. netřeba výčtu ze zákonných norem, provotní je mateřský pud a povinnost rodičů  postarat se o děti. 

Klára žádný plat  nedostala a dotace byly určeny na  terenmní pracovnice, které si vydupala Kiňová,  pletete spoustu věcí dohromady, jen abyste prosadila svůj  slepičí názor. 

Klára bohužel nebyla prorokem,  dělala vše v dobré víře, že její pomoc  dětem prospěje. Prorokem byl její syn, který konec odhadl naprosto přesně.  

Bohužel, někteří jsme stále a stále naivní,  a snažíme se pomáhat i tam, kde stojí i úplně něco jiného, o prachy, prachy a prachy.  Lenost, hamižnost  podporovat nebudu

 

Otto

#599 Re: Re: Kláře ano

2015-02-13 09:47

#593: - Re: Kláře ano 

 Jedna z maminek psala že v Milovicích  na tom jejich úřadě visí inzerát :Kiňovi hledají pečovatelku. Kdo ji bude platit,když ji hledají Kiňovi ??? Asi Samková a nebo bude dělat zadara. Jako za odměnu ???


Nepřihlášený uživatel

#600 Podporuji Kláru

2015-02-13 09:47

#594: - Re:  

 ano,  o téhle rodině to platí do puntíku, pokud to, co ukazoval dokument, je pravdivé