PETICE na podporu Kláry Vítkové - Rulíkové (paterčata)

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#933 Nepodpořím KVR

2015-02-19 11:44

 

Téměř všichni, kteří dokumentární seriál sledovali se po zhlédnutí prvních 3 dílů vyjadřovali o rodině kladně, všem byla sympatická také matka paterčat, která sympatie pomalu pro některé diváky ztrácela. Otec si oblibu u diváku „udržel déle“.

 

Těhotenství, porod a kojení 5 dětí, včetně péče o děti do 1 roku je náročná fyzicky, psychicky a emocionálně. Začala selhávat pomoc pečovatelek a s tím začalo přibývat problémů. K tomu nemoci dětí, operace matky.

 

Už tady se měla KVR zastavit a zamyslet se, jak situaci řešit, asi na MPSV.

 

Domluvila Saše 2 psycholožky z obavy, zda u matky nejde o laktační psychózu. Opravdu odbornice na vše. Pokud mám obavy z laktační psychózy, tak toto rozhodně nepatří do kompetence psychologa. Vzhledem k tomu, že se může jednat o velice vážný stav nikdo jiný než psychiatr by tento stav neměl řešit. Že by toto odbornice s dvacetiletou zkušeností s pomocí vícerčatům nevěděla?

 

V té době měla zřejmě Klára navštívit psychologa ona sama, neboť nezpracovaných témat a traumat má více než dost a matka paterčat ji pouze nastavila zrcadlo.

 

Jenže paní Kláře šlo hlavně o své zviditelnění, ona domluvila psychology, ona zajistila vše, co rodina potřebovala a nakonec nepochopena veřejnosti sdělí, že ztratila iluze o Romech a že nemohou počítat s pomocí státu, pokud budou vychovávat děti podle sebe a mnoho dalších názorů.

 

Rodiče paterčat ji požádali o ukončení spolupráce a Klára Vítková Rulíková se vyjádřila po svém.

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#935 Re: Nepodpořím KVR

2015-02-19 12:11:24

#933: - Nepodpořím KVR 

 Přesně tak to vnímám. 

 


Nepřihlášený uživatel

#936 Re: Nepodpořím KVR

2015-02-19 12:39:48

#933: - Nepodpořím KVR 

 Nemate pravdu, psychiatr je lekar a psychicky stav pacienta se sazi ovlivnit skrze telo,nejcasteji tak ze predepisuje leky. Psycholog pomaha psychologickymi prostredky, probira s Vami co Vas trapi a spolecne hledate reseni. Protoze jeho nejdulezitejsim nastrojem je rozhovor,venuje Vam obvykle vice casu nez psychiatr. Takze volba p. Rulikove byla spravna. Priste si to overte nez budete psat blbosti.

Stana

#947 Re: Nepodpořím KVR

2015-02-19 14:20:56

#933: - Nepodpořím KVR 

Klara Vitkova Rulikova si nasi podporu zaslouzi, dala Kinove a Kroscenoci sanci byt se svyma detma

nebyt Klary tato prvni ceska patercata by byla jeste ted v kojenaku

bohuzel penize na TU maji pro Kinovou prvni misto, pred detma

 

1- proc se taky nezminite o fyzickem napadeni pecovatelky babickou na meste?

tady nejde o reakci, kdyby babka napadla pecovatelku ihned v bytu pochopim to, ale pockat si na pecovatelku nekde na meste na verejnem miste, tady jde uz o zakernost a pomstu a jeste to

obhajovat v restauraci jako vzdyt se tak nic nestalo, vzyt  babka udelal dobre

2- proc se nezminite o Terezce Voriskove do ktere Sasa s ditetem v naruci strcila az upadla

ona si zacala prvni, Sasa se pouze branila ze ? to mame uverit ze pecovatelka strci do matky s ditetem v naruci za revu otce?

ohanite se sestrihanym TV dokumentem, proc tam nebyly i tyto informace?

8. 3. 2014 12.30

 
 

Milovická paterčata, která se loni v červnu narodila Alexandře Kiňové (24), mají zřejmě vážné zdravotní problémy!

Podle obvykle dobře informovaného zdroje blízkého rodičům dětí byla čtyři z pěti miminek v pátek hospitalizována na dětském oddělení nemocnice v Mladé Boleslavi.

Redakci se navíc podařilo zjistit, že s dětmi je v nemocnici i jejich otec Antonín Krosčen (26).

Terezka, Michael, Alex, Martin a Daniel se narodili loni 3. června v Praze a jejich romští rodiče, které znepokojily rasistické reakce a závist části veřejnosti, se s dětmi straní médií, proto je získávání informací o jejich situaci dost složité.

Připravujeme podrobnosti.

8. 3. 2014 13.35

 
 

V mladoboleslavské Klaudiánově nemocnici jsou podle informací eXtra.cz v utajení hospitalizována čtyři z pěti rekordních paterčat, která se loni v červnu narodila Alexandře Kiňové a Antonínu Krosčenovi z Milovic.

K jejich stavu se oficiální cestou zatím nepodařilo nic zjistit, tisková mluvčí zatím na naše dotazy nereagovala a rodiče s tiskem prakticky nekomunikují.

Redakci se ale podařilo pokoutně ověřit informaci, že čtyři z pěti dětí byly převezeny do nemocnice s akutním zánětem močového měchýře. V nemocnici pobývá i jejich otec, u kterého je zatím nejasné, zda děti jen doprovází, nebo je sám hospitalizován se stejnou diagnózou.

Matka dětí zůstala s jediným zdravým miminkem a starším synem doma.

Zjišťujeme další podrobnosti.

---------------

Detičkam držím palce a je mi jedno jestli jsou cikáni nebo bílý, Prostě jsou to nevinné děti. 

Antonín Krosčen  :;diky Baro

Chudáčci malincí snad jsou v pořádku přeji jim co nejvíce zdravíčka a rodičům pevné nervy. :)

Antonín Krosčen  diky jsou v pořádku

Tak urcite....... Tato ciganska tlupa sice dostala od mesta byt, pomoc chuvy i fin prispevky, ale otec byl do porodu v lochu a pochybuju ze pak nekdy makal, takze penize se urcite hodi ;) Z pristi vyplaty nam to vsem strhnou >:o

Antonín Krosčen  :M... K... ty vole kde vy mate ty informace... ja mam zamestnani 6 let... ale vis co nestojis me za to abych se tady obhajoval.. stejne lidi jako ty jsou me ukradeny..,. a at si to tisk da do ramečku


Nepřihlášený uživatel

#948 Re: Nepodpořím KVR

2015-02-19 14:51:25

#933: - Nepodpořím KVR 

Paní Klára Vítková - Rulíková se výrazně angažovala v pomoci rodině Kiňových a jejich paterčat. Místo vděku a uznání, o které paní Rulíkové ovšem vůbec nešlo, jí za rozhovor, který poskytla časopisu ONADnes hrozí od MPSV (ministryně Mgr. Michaely Marksové) vyhazov z práce. Přitom v dobré víře pouze popsala situaci a obavy, do kterých se děti rodiny Kiňových mohou postupně dostat.

Peticí žádáme ministryni  Marksovou, aby případ přezkoumala na základě všech dostupných informací a jednala ku prospěchu a nikoli ke škodě všech zúčastněných.

------------------------

petici jsem podepsala