MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#39679 Re: Re: Re: Proč povaleči nemají prezidenta v oblibě.!

2015-02-22 12:47

#39677: - Re: Re: Proč povaleči nemají prezidenta v oblibě.! 

 Pro druhý model je typická místní autonomie, jen velmi omezená byrokracie, malá moc státu, malá role korporací a také porozumění tomu, že skutečným základem každé fungující ekonomiky  musí být mikrofirmy a živnosti. Tento model může být spojen s přímou demokracií (jako např. ve Švýcarsku), ale někdy i s diktátorským způsobem vládnutí, kdy autoritativní centrální vláda brání lid před byrokracií a intelektuály (jako např. v některých zemích jihovýchodní Asie). V každém případě platí, že tento ekonomický model vykazuje vynikající výsledky. Není zapotřebí hledat nový  model, stačí převzít ten, který tak skvěle funguje v Bavorsku, ve Švýcarsku i jinde.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#39681 Re: Re: Re: Re: Proč povaleči nemají prezidenta v oblibě.!

2015-02-22 12:49:05

#39679: - Re: Re: Re: Proč povaleči nemají prezidenta v oblibě.! 

 Zahrávání si s tím, že jakákoliv diktatura je prospěšná je vskutku vrchol ubohosti. Směřejete tím k diktatuře proletariátu a k Zemanovi na Hradě? 


Nepřihlášený uživatel

#39683 Re: Re: Re: Re: Proč povaleči nemají prezidenta v oblibě.!

2015-02-22 12:49:57

#39679: - Re: Re: Re: Proč povaleči nemají prezidenta v oblibě.! 

 Je to hlubší proces. Byrokracie amerického ministerstva zahraničí už začala být tak složitá a komplikovaná, že nedokáže vyřešit ani nejmenší problém. Byrokraté se utápí ve sporech o pravomoci a rozpočty a generují nesmyslná rozhodnutí.  Amerika se tak postupně dostává do vazalského postavení vůči Saudské Arábii, jejíž král se nenechá omezovat byrokraty a jasně sleduje své zájmy.  Cokoliv Američané v posledních letech udělali, všechno odporovalo jejich vlastním zájmům a všechno sledovalo zájem saudského krále – stát se hlavou islámské říše zahrnující celý svět.