MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#39686 Re: Re: Re: Re: Re: Proč povaleči nemají prezidenta v oblibě.!

2015-02-22 12:51

#39683: - Re: Re: Re: Re: Proč povaleči nemají prezidenta v oblibě.! 

 

Ano, je to trend nesmírně významný, a pořád zůstává nepovšimnut. V roce 1992 tomu bylo tak, že když chtěl někdo podnikavý vydělat peníze, kladl si otázku „mám založit restauraci, stavební firmu nebo strojírenský podnik?“. Samozřejmě, pokud neměl kamaráda na ministerstvu privatizace, ale většina lidí tam žádného kamaráda neměla.

Když chce v roce 2015 někdo podnikavý vydělat peníze, klade si jiné otázky „Mám vyrazit peníze z Evropských fondů nebo raději z krajského rozpočtu? Mám nastoupit do státního podniku nebo si raději založit neziskovku?“

Když lidé přestanou poctivě pracovat, země zchudne. To je jasné jako facka. Ale my jsme si téhle změny pořád ještě nevšimli a říkáme si, „kdepak, to musí být tím, že někdo krade. Až pochytáme zloděje, bude nám lépe.“ Jenže když podstatná část obyvatelstva přestane pracovat, žádné chytání zlodějů nepomůže.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#39688 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč povaleči nemají prezidenta v oblibě.!

2015-02-22 12:53:09

#39686: - Re: Re: Re: Re: Re: Proč povaleči nemají prezidenta v oblibě.! 

 

Přitom většina ničemností probíhá naprosto legálně a v souladu se všemi předpisy.  Když olomoučtí filosofové dostali 160 milionů korun za to, že budou čtyři roky přemýšlet o významu Komenského a později ještě vyvolali skandál, že 160 milionů je málo, nebyl v tom žádný úplatek. Prostě vyplnili žádost, poslali ji do byrokratického procesu, tupá byrokracie neshledala žádné formální nedostatky, všechna razítka byla na svých místech a peníze jim přidělila. Takhle přicházíme o většinu peněz, nikoliv přímými krádežemi.

Proto za největší neštěstí loňského roku pokládám úspěch hnutí Žít Brno. Všichni mladí lidé v zemi teď vidí Matěje Holana, profesionálního aktivistu, který se již za studií rozhodl, že nikdy nebude pracovat a svůj slib dodržel.  Dnes má luxusní kancelář, luxusní služební auto a přiděluje miliony, zatímco poctivě pracující lidé živoří. A média k tomu říkají, že pan Holan je morálnější člověk než ostatní. Můžeme se pak, že mladí lidé pohrdají poctivou prací?


Nepřihlášený uživatel

#39689 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč povaleči nemají prezidenta v oblibě.!

2015-02-22 12:55:44

#39686: - Re: Re: Re: Re: Re: Proč povaleči nemají prezidenta v oblibě.! 

 Vypadá to že ta komunistická banda z "prognostického ústavu" řízená z rusákova se snaží naplnit andropovovy rozkazy.