MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#40672 Re: Re: Re: ReZeman? Kdo to je Zeman?:

2015-03-02 20:02

#40668: Káča - Re: Re: ReZeman? Kdo to je Zeman?:  

 Za jednoznačně nejvýznamnější sociologickou knihu posledního desetiletí považuji Coming Apart od Charlese Murrayho. Ukazuje, jak původně celkem jednolitá americká společnost se rozdělila na dvě skupiny, které spolu v podstatě přestaly komunikovat. Každá z nich má jiný životní styl, jiné hodnoty a jiné zájmy. Nefunguje mezi nimi ani základní solidarita. Příslušníkům jedné třídy přestalo záležet na těch druhých a stali se lhostejní k jejich utrpení. K tomu přispívá i to, že se téměř nepotkávají. Každá skupina žije v jiných čtvrtích, pracuje v jiném typu organizací a tráví volný čas na jiných místech.

Na jedné straně je podle Murrayho "nová horní třída“, tedy politici, novináři, intelektuálové, šéfové korporací, špičkoví počítačoví experti a další. Na druhé straně jsou obyčejní lidé z nižších tříd – dělníci, inženýři, učitelé, majitelé firem, švadleny, policisté atd.

Vše nasvědčuje tomu, že stejné rozdělení na "euroelity“ a "prostý lid“ se rýsuje i v Evropě.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#40676 Re: Re: Re: Re: ReZeman? Kdo to je Zeman?:

2015-03-02 21:30:52

#40672: - Re: Re: Re: ReZeman? Kdo to je Zeman?:  

TAK STUPIDNI NAZOR JSEM UZ DLOUHO NECETL.  AMERICKA SPOLECNOST BYLA NEKDY JEDNOLITA ?  JMENUJTE MI JEDNU JEDINOU SPOLECNOST V  CELYCH DEJINACH LIDSTVA, KTERA NEBYLA ROZDELENA NA RUZNE SKUPINY.  CHCETE MI TVRDIT, ZE DRIVE BYDLELI DELNICI, REMESLNICI, POMOCNICI NA STAVBACH ATD. VE STEJNYCH CTVRTICH JAKO INTELEKTUALOVE, PODNIKATELE, KRALOVE A CISARI ?  CHCETE MI TVRDIT, ZE DRIVE MELY TYTO SKUPINY STEJNY ZIVOTNI STYL A MELY SPOLECNE ZAJMY ?  CHCETE MI TVRDIT, ZE DRIVE TRAVILY VOLNY CAS NA STEJNYCH MISTECH.  CHCETE MI TVRDIT, ZE POMOCNY DELNIK BY MEL PRACOVET VE STEJNE ORGANIZACI JAKO VYSOKOSKOLSKY VZDELANY ODBORNIK ?  CHCETE MI TVRDIT, ZE EVROPA SE ZACINA ROZDELOVAT TEPRVE TED ?  MNOHO LIDI BY SI PRALO ZIT JAKO TI CHUDACI, KTERE TAK LITUJETE.  MAJI VYSSI ZIVOTNI UROVEN, NEZ LIDE U NAS !  ZAMYSLETE SE NAD TIM, CO ZDE BLABOLITE.  POKUD BUDETE MIT ZAJEM, DOPORUCIM VAM JINOU LITERATURU.


Nepřihlášený uživatel

#40728 Re: Re: Re: Re: ReZeman? Kdo to je Zeman?:

2015-03-03 18:19:57

#40672: - Re: Re: Re: ReZeman? Kdo to je Zeman?:  

 Starověké Řecko je kolébkou demokracie. V tom snad se mnou bude souhlasit každý, kdo něco o historii ví...

Je ale třeba k tomu dodat, že milionů otroků se tato demokracie netýkala. 

Ti byli mluvícím inventářem, tedy o něco více než domestikovaná fauna.

Toto rozdělení lidské společnosti zůstalo prakticky do dneška.

Současná splečnost Vám promine, když nebudete nijak pracovat, ale musíte mít obrovský majetek, který Vám takový život bez práce umožní. Nikoho nezajímá, jak jste k němu přišel... To by bylo nedemokratické...

Jestli někdo považuje za spravedlivé, aby 1 % lidstva vlastnilo 99 % hmotných statků a na zbylých 99% lidstva zbylo to 1 %, tak já s takovým rozdělením nesouhlasím.

Člověk, pokud dodržuje zákony dané společnosti, ve které žije, by měl prožít svůj život důstojně, jako člověk a ne jako "domestikovaníá fauna".