MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

#44672 Re: Re: STAČÍ AMERICKÉ HRŮZY V AMERICE

2015-03-31 07:18

#44659: - Re: STAČÍ AMERICKÉ HRŮZY V AMERICE 

Já tedy o současném životě indiánů v USA nevím vůbec nic. Ale vím, že jeden jejich zástupce vystoupil v TV jako účastník DRAGOON RIDE.

O "hanbě" bych moc nemluvil. V každé době nesou lidé svou "hanbu" na svých bedrech. K této "hanbě" se musí přiznat všichni Evropané. Můj pradědeček, Váš prapradědeček a stejně tak předci toho chytrolína, který psal příspěvěk.

Docela by mě zajímalo, jak by ten exót zhodnotil dnes řádění Žižky ve Střední Evropě.

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#44673 Re: Re: Re: STAČÍ AMERICKÉ HRŮZY V AMERICE

2015-03-31 07:32:28

#44672: - Re: Re: STAČÍ AMERICKÉ HRŮZY V AMERICE 

Z hlediska věcné politické diskuse o současných věcech, je navíc potřeba brát v úvahu jen ty události, které mohou "dosvědčit" žijící osoby. Tedy z hlediska současné politiky jsou důležíté ty události, které se dotkly žijících osob či se jich stále dotýkají. 

Chybí-li mi někdo v rodině, kdo byl beztrestně zavražděl bolševikem či náckem (je to v podstatě totéž) je potřeba  takovou událost velmi vážit v kontextu současnosti. 

Starší historii je jistě také dobré v uvažování o současné police uvážit, ale vždy již velmi opatrně a to nikoliv z důvodu nějakého "zapomínání" či "zkreslování historie", ale protože je normální (přirozené, máme tu zkušenost), že věci mají svůj vývoj a lidé, kteří ony "věci" dělali jistě také prošli nějakým vývojem či další denerací, podle toho, jak strašné zločiny spáchali či jak dobré věci učinili. Pravděpodobně jen komunista (nácek či obecně šílený blb příznivce libovolné totality) si může myslet, že hrůzy, které páchá se jej nijak nedotknou, že jeho život bude šťastný, když se bude podílet na represích bolševického či nacistického režimu.