MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#47575

2015-05-07 18:37

Novinář, odborník na filosofii politiky Bronislaw Lagowski má za to, že polské vedení se snaží pokaždé, když se slaví výročí svátku vítězství, Moskvu nějakým způsobem urazit, tentokrát se takovou příčinou stal konflikt na Ukrajině.

 

Polské vedení si vymýšlí různé úskoky, aby obyvatelům Ruska zkazilo svátek vítězství, píše novinář, odborník na filosofii politiky Bronislaw Lagowski v polském časopise Przeglad.

Nedávná situace s Nočními vlky, kteří chtěli uspořádat sváteční jízdu přes Polsko, se stala, jak zdůrazňuje profesor, jedním z takových momentů, kdy se „normálně vychovanému člověku zdá, že se dostal do blázince pro nezkrotné pacienty".

 
Poláci se o každém výročí snaží Moskvu nějakým způsobem urazit, tentokrát se stal důvodem Krym.

 

Profesor zdůrazňuje, že 80% ztrát způsobila Německu sovětská armáda (autor se odvolává na profesora Normana Davise). Sovětský svaz mobilizoval všechny své síly, aby zabránil dalším akcím Německa. Kdyby se sovětské totální mobilizaci nedostávalo nějakého podstatného prvku, pak není známo, jak by válka dopadla, zdůrazňuje Lagowski.

„Pro národy západní Evropy by znamenalo vítězství Třetí říše ztrátu nezávislosti. Pro Židy pak úplné vyhlazení a pro Slovany — Poláky, Ukrajince a Rusy — otroctví. Obyvatelé Ruska mají nesporný důvod k tomu, aby byli hrdí na to, že se jim podařilo takovému vývoji zabránit. Stydím se za polského prezidenta, který přemýšlí, co by se dalo udělat, aby měli obyvatelé Ruska svátek vítězství zkažený", uzavírá Bronislaw Lagowski.

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#47576 Re:

2015-05-07 18:42:49

#47575: -  

 Ruskou pakáž nejde urazit. Svojí vlastní důstojnost ruská pakáž zničila paktem Molotov Ribentrop, povražděním nejen vojenské polské elity a následnou čtyřicetiletou okupací východní Evropy, vražděním, odvlékáním občanů východní Evropy do ruských gulagů atd. atd. 

Rusko žádnou důstojnost nemá, když si udržuje u moci bandu KGBáků rozpoutavající válku v Evropě. 


Nepřihlášený uživatel

#47577 Re:

2015-05-07 18:46:14

#47575: -  

 Kdyby ruská pakáž, která rozpoutala II. světovou válku společně s Německem nedostávala od USA více jak 300 nákladních automobilů každý den války, tak by jí "totální mobilizace" byla úplně k ničemu, neboť by nikdy na bojiště ty "totálně mobilizované" nedopravili. 

Rusko je zvrácená země, pokud nedokáže mluvit o tom, že to bylo právě Rusko, které společně s Německem rozpoutalo II. světovou válku a je zvrácené dvojnásob, pokud o okupaci Krymu hovoří jako "o narovnání jakési křivdy" čí "historické křivdy".