MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#56017

2015-09-05 13:11

Problém by měl i Havel, spolupracoval s komunisty, kterým StB sloužila

A připojuje několik ukázek z tohoto zcenzurovaného interview s Vladimírem Mertou:

Je pro tebe Trutnoff  „běžná štace“, nebo k němu máš nějaký speciální vztah? Je jeho atmosféra opravdu „magická“?

„Hraju tu počtvrté, popáté … Je to taková rychlovka, odehraj a uvolni místo. Magii nacházím v tichu, usebrání. Vzájemné překřikování, šizené jídlo, prach a pobíhání připomínají spíš tržiště.“

V rámci festivalu proběhne i divadelní jednoaktovka Václava Havla v podání divadla Na Tahu Andreje Kroba. Nemýlíme-li se legendární nahrávka této hry, kde Václav Havel hrál Vaňka, tudíž sám sebe, a sládka Lanďák, se natáčela u tebe. Poté vyšla ve Švédsku u Pallase ve vydavatelství Šafrán. … jakou odměnu sis za ni vysloužil?

„Havel mi dal třetinku koňaku. Byl zvyklý, že pro něj každý dělá rád a zdarma.“

O Trutnoffu se hovoří jako o „jiném“ festivalu. Nejde zde výhradně o muziku, ale i o jistý životní postoj, který každoročně shrnuje věnování festivalu – jeho letošní ročník je věnován svobodě Ukrajiny, obětem holocaustu a náboženské toleranci. Znamenají tato témata a tyto hodnoty také něco pro tebe?

„Ne ve spojení s komercí festivalu, který si levně připisuje drahé hodnoty.“

Jak asi víš, podhorský kmen nezve někdejší spolupracovníky StB, kteří mlčí o svém angažmá pro komunistickou policii. Myslíš si, že je to stále živé téma, nebo je to po čtvrtstoletí od skončení komunistického režimu již pasé?

„Kádrováků je v národě dost. Podhorský kmen je iluze, jde o zašlou sebeoslavu jednoho pubertálního indiána. Problém by měl i Havel — spolupracoval s komunisty, kterým StB jen poslušně sloužila.“

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#56021 Re:

2015-09-05 13:29:21

#56017: -  

 Ubohá rusácká propaganda.