MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

#60269 Re: Re:

2015-10-05 18:02

#60256: - Re:  

Podporuji nominaci Kalouska na předsedu TOP 09, je to dobrá volba.

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#60275 Re: Re: Re:

2015-10-05 18:23:35

#60269: - Re: Re:  

Kalousek není oblíben. Já jsem ovšem přesvědčen, že prošel dramatickou změnou.  Byl politikem ve smyslu oposmluvního kupčení KGbáků Klause a Zemana, tedy člověkem, který byl pragmatický "až moc". Pro udržení Lidovců jako validní síly byl ochoten udělat obrovské ústupky z morálních hodnot. 

Dnes považuji Kalouska za člověka, který našel trpělivost, tedy je ochoten dlouhodobě na věcech pracovat tak, aby byla čitelná konzistence postojů a z ní "pochopitelný" pragmatismus (kompromisy). Je to velká škola, jsem přesvědčen, že se Kalousek vedle Schwarzenberga velmi změnil. 

Demokracie je úžasná a já bych řekl, že Kalousek upřednostňuje nyní principy demokracie před hloupým pragmatismem a více věří tomu, že události do sebe zapadnou a realita se ukáže. 

Např. soudruh Babiš s jeho ANO StB se dostali do Sněmovny na naprosté lži, že se tu rozkrádají stovky mliard ze státního rozpočtu. Dnes jsou dva roky u moci a jejich druhý rozpočet plánuje deficit 70 mld. při růstu HDP 4,6 % kdy vcelku dosti masivní propad výběru DPH při vysokém růstu HDP vysvětlují naprostou hovadinou - že se předzásobili prodejci cigaret. 

Babiš za celé dva roky nedokázal ukázat na jediného zloděje byť jen jediné miliardy korun a co horší, nepřišel s jedinou změnou, která by nebyla zvýšením daní (např. nápad na poplatek za natankování - pro placení správy hmotných rezerv) a přinesla úsporu (tedy zvýšení produktivy státní správy) byť i jen o mizerné promile státního rozpočtu tedy 1 mld. korun. Toto snad voličům opravdu dojde, až se podívají do makroekonomických dat po první lednu a začnou se ptát, kde jste tedy "ušetřily" ANO StB miliardy, kde jsou ti zloději stovek miliard, kde je rozkrádání DPH z pohonných hmot? Jediného velkého karuselového obchodníka s pohonnými hmotami poslal do krmiminálu totiž ještě Kalousek a jeho analytický tým. Kobra nedělá nic nebo není schopna něco dělat.