MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#61202 Re:

2015-10-11 15:48

#61185: -  

 Řekl bych, že se stačí podívat na mapu a je zřejmé, že Rusko vlastně ještě bojovat nezačalo. Shazuje bomby na lidi, kteří se naučili žít bez totality a na nepřístupný terén si ještě netroufli. Je to zvláštnní, vedou se rozhovory mezi opozicí a Assadem a najedou jsou tito bombardováni. Miloš Zeman dokonce vyhlašuje, že se smlouva podepiíše v Praze. 

Domnívám se, že Rusko IS nebombarduje mimo jiné proto, že vůbec nemají tušení co a kde mají bombardovat. Území je nedostupné, rosáhlé, těžko si představit, že by Rusko uspělo tam, kde neuspělo 60 států koalice s mašinérií zpravodajských služeb. 

Je potřeba si uvědomit, že ruští komunisté ovládli po válce východní Evropy a zavedli teror. Takto je snadné vládnout a je to na snadném zabydleném a přehledném území s lidmi, kteří nemají ani tu nejmenší chuť skutečně válčit, je to vlastnost Evropanů. 

Když podobnou věc ale zkusili v Afganistánu, narazili. Rusko není země, které bylo schopno organizovat veřejný život, ekonomiku, politické prostředí. Nejsou schopni to řešit doma, nemohou toho být schopni kdekoliv jinde. Umí shazovat bomby a to je bohuže tak vše. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#61204 Re: Re:

2015-10-11 15:56:58

#61202: - Re:  

 

Syrský katolický arcibiskup Jacques Behnan Hindo of Hassaké-Nisibi obvinil USA, že se spojily s Al-Káidou, aby svrhly prezidenta Assada.

 

Řekl, že je přesvědčen o tom, že CIA trénovala a ozbrojovala syrské rebely, kteří jsou v podstatě Al-Káidou s jiným jménem.

 

Že je zavádějící, když západní politici hovoří u "umírněné" opozici v Sýrii, protože žádné takové skupiny neexistují.

 

Že západní vojenské zásahy nejsou k dobrému, protože mohou ze Sýrie udělat další Libyi.

 

"US senátor John McCain protestoval a řekl, že Rusové nebombardují pozice ISIL, ale protiassadovské rebely, které trénuje CIA. Tato slova mne velmi zneklidnila, protože znamenají, že za válkou proti Assadovi je i CIA.

 

Západní propaganda stále hovoří o "umírněných" rebelech, kteří neexistují. To je velmi zneklidňující. Je zde supersíla, která od 11. září protestuje kvůli tomu, že Rusové udeřili na militanty Al-Káidy v Sýrii...

 

Západní síly nemají žádné právo zasahovat do konfliktu v Sýrii. To Syřani a ne Daeš nebo Západ rozhodnou, zda-li a kdy bude muset Assad odejít  A je jisté, že pokud by Assad odešel nyní, Sýrie by se stala další Lybií."


Nepřihlášený uživatel

#61220 Re: Re:

2015-10-11 19:29:42

#61202: - Re:  

 Přece si rusáci nebudou likvidovat své kamarády a zákazníky z IS.


Nepřihlášený uživatel

#61232 Re: Re:

2015-10-11 23:31:03

#61202: - Re:  

 

Vláda Assada byla zvolena, nikdo jiný, než voliči nemá sebemenší právo ji podle libosti  svrhávat, jako v Libyi a nebo v Iraqu. 

A tzv. "umírněná opozice" ? Jsou to stejní teroristi, jako IS a mezi teroristy se rozdly nedělají. Terorista vraždící se samopalem vlastní lidi je vždy teroristou, bez ohledu na nálepku a název, který mu někdo dá. Nebo by američani na svém území trpěli povstalce, kteří by vraždili civilisty za prosazení svržení vlády ? Ani omylem.