MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#61598 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-10-16 17:40

#61594: - Re: Re: Re: Re:  

 

A co takového pro národ Havel udělal? Poučte mne a mnohé další mevědomé. Sotva se dostal k moci, tak se mu stát rozpadl pod rukama. A ty jeho veledíla? Ty se nedají číst a nedá se na ně ani dívat. A to, že se mu jinde ve světě obdivovali? To byla jen a pouze uměle vytvořená popularita, bůhví komu to vyhovovalo, že nám tadu dosadili do nejprestižnější funkce takového věčně ožralého šaška.

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#61601 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-10-16 18:20:33

#61598: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Stát se nerozpadal prezidentovi, stát se rozpadal nejspíše díky podivným představám a ambicím Klause a Mečiara. Slovensko si prošlo obrovským zklamáním a Mečiar se nikdy prezidentem nestal, což lze považovat za indicii, že to s rozdělením Československa i na Slovensku zase nebylo tak žhavé, jak to Mečiar s Klausem dohodli. 

Dílo Václava Havla bude čteno a hráno dávno potom, co my dva a nejspíše i celé generace po nás nebudeme na světě. To je realita, nikoliv nějaký obdiv k divadelním hrám Václava Havla. Stejně tak bude čten jeho Dálkový výslech, minimálně pro zajímavost popisu komunistického režimu. 

Přiznejme si poctivě, že historie Václava Havla a historie naše vlastní jsou nesouměřitelné. To, k čemu přicházel Václav Havel ve svém dětství se nám rozhodně nedostalo a to co Václav Havel dělal v dospělosti ve veřejném prostoru, jsme my rozhodně nečinili. 

Z tohoto pohledu je naprosto přirozené, že se stal morální (z hlediska demokracie a politiky) autoritou a tedy byl prezidentem. Byl to skutečně přirozený stav, řekl bych, že obtižně byste navrhoval jinou osobu s takovou historii a kreditem. 

Svojí vlastní historii a svůj osobní kredit, využil Václav Havel pro nás všechny, posunul tuto zemi na západ a je jednoznačné, že stále ještě při překročení našich západních hranic žasneme, jak může také svět vypadat.

Je dobré si přiznat, že v upravené vesnici, městě, s dobrými cestami, pěknou školou, nádažím atd. bude chtít žít skvělý právník, skvělý doktor, skvělý učitel, skvělý řezník, atd.... je to logické, bude se jim tam líbit a budou mít kolem sebe lidi, kterým se tam také bude libít nic složitého na takové úvaze není.