MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#74508

2016-02-24 09:45

Ivan Mládek:"Hele Čecha ješitu, nechce v Praze mešitu......"Ta písnička, ač napsaná před lety ,vystihuje současnou situaci v ČR"

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#74509 Re: Je logické, že v zemi stižené komunistickým školstvím....

2016-02-24 09:58:08

#74508: -  

 ....které po několik generací nezprostředkovalo historii Světa a Evropy, nezprostředkovalo vznik náboženství, důvody vzniku velkých náboženství, kulturu velkkých náboženství atd., je ta část populace, která komunistickému školství podlehla zmatená. Nemůže rozumět vývoji světa, je pro ně naprosto nepochopitelný, pokud se sami nedovzdělali.

Dodnes je situace ve školství velmi vážná, velká část pedagogů dodnes žije v představách komunistického dějepisu. Jediného filozofického vzdělání, kterého se jim dostalo je ročník "filozofie" marx-leninské a samozřejmě ročníky ostatní z komunistické ekonomie, historie mezinárodní dělnického hnutí a marx-leninské ekonomie. Bohužel učitelské povolání se mnohdy dědí, tedy komunistický rodič bohužel do velké míry determinuje své děti učitele. 

Důledek je následující. 

Mnozí občané stižení komunistickým školstvím si o historicky doložené postavě Ježíše Krista myslí, že neexistoval, že si ho katolická církev vymyslela, aby mohla ničit hodné komunisty :-). 

Mnozí občané stižení komunistickým školstvím a komunistickou propagandou žijí v představě, že Jan Žížka z Trocnova byl komunistický středověký superman, přitom realita je taková, že byl z dnešního pohledu na sektě parazitující vražedný terorista velmi podobný dnešním teroristům z IS, tedy svojí dobu rozhodě "předběhl" a nebo je to tak, že prostě je to pořád stejné.  

Mnozí občané stiženi komunistickým školstvím žijí v představě že Evropa vždy vypadala tak, jak vypadá dnes. Nemají představu o minulosti Evropy, nemají představu o židovské, muslimské a mnohdy ani o křesťanské kultuře Evropy v minulosti, obecně se dá říci, že nemají představu o minulosti o dějinách obecně a žijí jakousi podivnou "přítomností" strachu ze všeho. 

Mnozí spoluobčané stižení komunistickým školstvím si dokonce myslí, že komunistická totalita je alternativou k demokracii. Myslí si, že je to přijatelná forma uspořádání veřejného prostoru a dokonce ani neví, že skutečně existují nevražedné totality, které přesto z mého pohledu nejsou alternativou k demokracii, neboť nevražedná totalita se velmi lehce do vražedné překlopí, nemá žádný obranný mechanismus proti takovému překlopení a nemá ani vzdělanou populaci, aby se takové věci mohla bránit.

Logicky pak takoví lidé podléhají ruské trollí propagandě, která využívá tu část populace, která je stále komunistickým školstvím a komunistickou propagandou zmanipulována, mimochodem stejně jako komunisté v roce 1946 využili původní propagandu nacistickou.  Tato část populace není schopna dokonce ohodnotit ani relevantnost zdroje informací a bohužel pokud je takový člověk učitel, není schopne takovou základní věc naučit studenty, jak předvedla učitelka na Střední vinařské škole ve Valticích. 

U Miloše Zemana si nejsme jistý jestli je obětí nebo spíše pachatelem. Na jednu stranu jej skutečně považuji za neskonale hloupého člověka, na druhou stranu je jeho věcné jedná spíše projev prohnaného zločince, který ruskou propagandu na našem území přímo tvoří. Vláda by toto měla řešit a vyřešit, je to velmi vážná věc.