Požadujeme prošetření vyučovacích metod učitelky Petry Štěpánové

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#527 Re: Re:

2016-02-29 10:38

#520: - Re:  

Špatná a dobrá výzbroj je irelevantní. Byla dost dobrá na to, aby (1) uzavřeli spojenectví a (2) realizovali ho společným přepadnutím Polska a řadou dalších vojenských akcí za souhlasu jejich německého spojence (přepadnutí a anexe Lotyšska, Estonska, Litvi, Moldavska a Karelie).

Poláci neměli spojeneckou smlouvu s Hitlerem. Nikdy. Jen dohodu o neútočení, která ale už v té době neplatila. Spojenecké smlouvy s Hitelerem mělo jen Rusko, Itálie, Japonsko a pak loutkové režimy okupované Evropy (Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko atd.). Mnichov byla špinavost, ale nebyla to žádná smlouva o přítelství či spojenectví, ale o diktátu někomu dalšímu (tedy ČSR). Nebylo to ani přítelství, ani spojenectví. Tak jako pakt Ribentrop-Molotov. Žádné jenom přátelství, žádné jenom neútočení, žádné nějaké údajné kamarádství. Tvrdé spojenectví. Anexe cizích zemí, vraždění lidí. Ostatně na to jsou rusáci mistři dodnes. Akorát to už vhledem ke své slabosti nemohou dělat s takovým rozmachem.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#532 Re: Re: Re:

2016-02-29 10:46:25

#527: - Re: Re:  

 Doporučoval bych shlédnout, sérii dokumentů Americké století od režiséra Olivera Stone. čistě pro ucelenější a objektivnější pohled na věc .


Nepřihlášený uživatel

#539 Re: Re: Re:

2016-02-29 11:06:15

#527: - Re: Re:  

 Výzbroj je hodně relevantní. V době války nebyl vyzbrojený nikdo krom Německa, které zbrojilo celá 30. léta, (a od hoho získali peníze?) Polsko mělo jen pár funkčních tanku a letadel, ale na vsemi zrazene a pokorene ceskoslovensko to stacilo.(jak ubohe od Polsksu, to stejne nam udelali v roce 68. )Zbytek polske techniky poháněl kůň. Ani ta protipancerova puška, se tou se polsko chlubilo nemohlo němce zastavit.  stejně tak. Francie se spoléhala na Mnichov a Mažinotovu linii. Její technika nemohla Německu konkurovat, třeba zastaralý tank Peugeot z pvni světové. Proto byla Francie poražena tak brzy a kapitulaci podepisovala ve stejném vlaku jako nechala v roce 1918 píšeš podepsat Německo. Anglie prezbrojila letectvo a umístila radarové systémy na poslední chvíli. Po válce se kvůli tomu dostala do vážné finanční krize.