Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#7623 Mladí ze Západu míří do Česka. Cítí se tu bezpečněji

2016-03-18 14:11

Do Česka se pozvolna stěhují mladí lidé ze západoevropských zemí. Důvod? Snadněji tu seženou práci a hlavně se tu cítí bezpečněji. Vyplývá to z průzkumů, které si nechává dělat Evropská unie a jejichž poznatky má Právo k dispozici. A dokládají to i osobní plány některých cizinců.

„Nejenže máme pořád vysokou nezaměstnanost, ale u nás doma už přestává být bezpečno. Máme své radikály. Část země usiluje o samostatnost,“ řekl Právu pětadvacetiletý Španěl Mario z Barcelony.

„A ještě do toho nevypočitatelní islamisté, kteří si tady i jinde v západní Evropě léta studují, vypadá to, že se integrovali, a najednou bez okolků rozsévají smrt, kde je napadne,“ uvedl. Mario je realitní makléř. Před rokem se, jak říká, bláznivě zamiloval do české vysokoškolačky Petry z východních Čech.

„Přijela na výměnný studentský pobyt. Mysleli jsme, že zůstaneme ve Španělsku. Ale po tom, co se děje, jsme rozhodnuti odejít do Prahy. Je tam bezpečno, potkává se tam bez velkých potíží spousta kultur,“ míní Mario. Předpokládá, že v Praze najde dobře placenou práci bez potíží.

„V Praze mají zastoupení všechny významné mezinárodní korporace. V Česku neplatí vzhledem k cenám až tak špatně. Třeba banky pořád hledají mladé lidi na zajímavé pozice,“ dělá si naděje Mario.

Má co nabídnout: praxi makléře s přesahem po celé západní Evropě a s lehkostí dva světové jazyky, angličtinu a španělštinu. „Vlastně tři, česky se učím docela zdatně,“ dodal mladý Španěl s úsměvem.

Za deset let cizinců z EU dvakrát více

Tak jako on uvažují tisíce dalších. Od roku 2004 se počet cizinců v Česku ze zemí EU podle Českého statistického úřadu zvýšil 2,3krát na současných 184 500. A do ČR se chystají další Evropané ze všech koutů Unie.

„Do České republiky má zájem se dostat stále více mladých obyvatel ze zemí Evropské unie. Jedná se především o lidi mezi 18 až 24 lety,“ konstatuje se v Evropském reportu společnosti Intrum Justitia. Podle této analytické zprávy jsou hlavními důvody, proč se mladí chtějí stěhovat, nedostatek práce, obavy z migrantů, zhoršující se bezpečností situace.

Pět miliónů nezaměstnaných

O vystěhování do jiné země má zájem například více než třetina mladých Italů, 13 procent Švédů, 60 procent Maďarů, 41 procent Poláků. V Evropě je kolem pěti miliónů mladých nezaměstnaných. A ti, zvyklí, že Evropa nemá hranic, se i kvůli obavám z islámské migrace chtějí dát do pohybu. Někam, kde je klidněji. Motivací odejít z hlavních evropských center byznysu jsou útoky jako v Paříži, sexuální obtěžování, krádeže a napadání v bazénech v Německu a nové hrozby na večerních ulicích švédských měst, která pro ženy div už že nevyhlašují zákaz vycházení.

To ještě umocňují zprávy například o tom, že samozvaná čečensko-turecká hlídka ve Vídni měla napadnout dvě evropské ženy, protože byly venku o desáté večer. Mnichov, Berlín a zpět do Prahy.

„Odešli jsme z Čech nejprve do Mnichova. Pak jsme se přestěhovali do Berlína. A teď chceme do Prahy, i když to bude pro manželku asi ze začátku těžké,“ svěřuje se čtyřicetiletý umělec Robert, který žije s o něco starší Němkou, a mají ještě malé děti.

Další rodina říká to samé. „Dcera odešla před deseti lety do Německa za mužem. Mají pěkné manželství, žijí si dobře, ale teď nás s dědou šokovali. Chtějí do Prahy, protože podle nich tam přestává být bezpečno,“ říká sedmdesátiletá paní Karolína z Prahy.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#7626 Re: Mladí ze Západu míří do Česka. Cítí se tu bezpečněji

2016-03-18 20:15:36

#7623: - Mladí ze Západu míří do Česka. Cítí se tu bezpečněji 

 Západní obyvatele jsou stále lepší jak ty vyžírkové muslimové.Navíc máme západu co vracet od roku 1948 do 1952 tak uteklo statisíce lidí od nás,a další vlna byla v roce 1968-69,taky jsme je tam vyžírali,museli se najednou postarat o statisíce Čechů a postarali se.Polovina našich lidí tam zbohatla a dokonce se stali slavnými ať už režiséry,nebo třeba majiteli letecké společnosti Fischer-ten odcházel s 50 markami.Nikdy nám to nedali sežrat a chovali se k nám slušně.Měli svoje problémy ale miliony Čechů,Poláků atd přijali.Karty se obrací,proč bychom to západním státům nevrátili.Ale těm vyžírkům muslimům nemáme co vracet,ať si to tam dají do pořádku sami.V Teheránu udělat skupina Čechů atentát,zbytek našich lidí pověsí.Muslimové dělají teroristické atentáty v Belgii a Francii jsou nedotknutelní,normálně se baví jako by nic,v tom je ten rozdíl mezi vyspělou společností a společností prasat. 


Nepřihlášený uživatel

#7647 Re: Mladí ze Západu míří do Česka. Cítí se tu bezpečněji

2016-03-21 13:50:29

#7623: - Mladí ze Západu míří do Česka. Cítí se tu bezpečněji 

 Přijde německý ministr za Merkelovou a říká:"Na hranicích jsou miliony migrantů".Ona:"Tak je pusťte dovnitř".On"To je problém,jsou to totiž Němci,kteří chtějí pryč". 


Nepřihlášený uživatel

#7655 Re: Mladí ze Západu míří do Česka. Cítí se tu bezpečněji

2016-03-22 08:39:03

#7623: - Mladí ze Západu míří do Česka. Cítí se tu bezpečněji 

 Španěly, Italy, Němce, Brity klidně. Jen ovšem pozor na to, aby se ti západoevropané nejmenovali Hasan nebo Mohamed, v občance můžou mít napsané cokoli, ale nikdy to nebudou Evropané! My jsme také utíkali za komunistů do západní Evropy, nevidím jediný problém v opačném směru. Proto také nemůže být řeč o české xenofobii, Muslim má utíkat do muslimské země. Pokud ne, musí naprosto respektovat zákony dané země. Co si např. dovoluje švédská připodělaná vláda ke svým občanům je naprosto neuvěřitelné!! Nechávají vlastní lidi vydírat smradlavými muslimáky a do některých čtvrtí ani nesmějí - Evropané v Evropě!! Já nechápu že se tam ještě nesebralo celé město chlapů a nešlo to vystřílet tu pakáž, proberte se Vikingové!!