MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Multikulturní obhohacení

#84067

2016-06-04 09:17

Arabista Petr Pelikán: Kdo kamenoval ženy doma, bude to chtít 
dělat i u nás

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#84068 Re: Demokracie se od totalit liší tím, že se společnost vyvíjí, totality stagnují, .....

2016-06-04 09:48:39

#84067: Multikulturní obhohacení -  

 ....bojí se jakékoliv změny (strach je tam záměrně lidmi s totalitním myšlením a jednáním vyvoláván), to ovšem ani náhodou neimplikuje, že lidé s přechodem mezi totalitou a demokracií nejsou schopni věci změnit. 

Obávám se (nemám z toho strach), že Pelikán nebude schopen své tvrzení doložit.  Další věcí je jak většinová společnost přijme hodnoty společnosti menšinové a tím jí umožní rozvoj. Pokud většinová společnost hodnoty menšin setrvale přehlíží či je dokonce zesměšňuje či jinak dehonestuje, celkové soužití to komplikuje a menšině logicky způsobuje blok v asimilaci. 

Na druhou stranu je zkušenost, že menšiny mohou žít vedle sebe dokonce i v "oddělených" čtvrtích ale v naprostém míru, bylo tomu tak dokonce po staletí, stačí jen úcta k životu. 

Komunisté a náckové jsou ovšem přeborníci ve vymýšlení důvodů, proč věci nefungují, nemohou fungovat, proč jsou ti nebo oni problematičtí (podle toho kdo jim zrovna v problematičnosti vyhovuje, vždy je to ale nějaká snadno identifikovatelná skupina, např. - "máničky", skauti, sokolové) a tím vytvářejí nevražizovost a strach z "jiného", kdy samozřejmě nabízejí "řešení" - jak prosté prostě je my komunisté - náckové (je to jedno a totéž) povraždíme a bude "klid", hlavně když nás zvolíte, "my už to zařídíme". 

Tedy byl bych velmi obezřetný k lidem, kteří tvrdí to na co vy odkazujete.