MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#90745

2016-08-14 15:49

 

Islám musí opustit temný středověk, říká historik Šebek

 

Toto má ruská propaganda velmi společné s džihádem. 

"Obecný cíl je bojovat proti západním hodnotám, které považují za nepřátelské pro podobu islámu, kterou zastávají. Ale důležité je zopakovat, že džihádismus není celý islám, ale je to pouze politická radikalizace muslimů.

Pokud islám někdo srovnává s nacismem nebo komunismem, jako to udělala Klára Samková, tak by takové srovnání měl dělat pouze s džihádismem. Protože ten má jistě znaky blízké ideologiím, jako je nacismus či komunismus, které někteří politologové označují za politické náboženství.

"Hlavním cílem džihádismu je podrýt základy západního stylu života nejen v západních zemích, ale i v muslimských zemích a bojovat i proti muslimům, kteří nevyznávají jejich hodnoty. A dalším cílem, jak se ukázalo, je zbudovat pravý islámský stát, kde by se jejich myšlenky realizovaly."

Evropa zaspala i v potírání ruské propagandy na internetu. Česká republika je ruskou propagandou "zpochybňování demokracie" postižena z východních zemí snad nejvíce. Např. v Bulharsku či Rumusku takové množství propagandistických serverů, které šířili lži o EU, demokracii, šiřili spiklenecké teorie atd. Tady jsou jich snad desítky, seznam se dá vytvořit podle libovolného textu z aeronetu, sputniku atd. googlem, který dohledá, kde všude se daný text ještě objevil.  

Důvodem je možná i to, že Zemanovi tyto servery připravovaly voliče. 

"V tomto směru se musí změnit politika evropských států – musí velice tvrdě zasahovat proti duchovním a školám, které šíří nenávistnou kampaň proti Západu. V tomto Evropa zaspala, protože se ukazuje, že uprchlická vlna sice přináší riziko terorismu, ale radikalizaci mnohem víc podléhají lidé, kteří zde žijí už dvě tři generace. Ukazuje se, že útoky vedou spíše lidé z páté kolony v evropských státech."

Kritici islámu připomínají, že islám je v podstatě násilný.

"Záleží na výkladu, stejně jako u křesťanství. Problém je v tom, že na rozdíl od katolického křesťanství v islámu neexistuje jedna autorita, která by byla respektována. Existuje mnoho výkladů koránu a mnoho škol.

Existuje liberální výklad, který chce šířit islám tak jako křesťanství mírovou cestou, formou přesvědčování a dialogu. Ale vedle toho tu jsou i radikální školy, často spojené s džihádisty, které prosazují šíření islámu násilnou cestou.

My islám nezměníme, to musí udělat sami muslimové uvnitř, aby nás přesvědčili, že se hlásí k mírumilovné verzi islámu. To je zásadní problém, který čeká muslimské komunity nejen v Evropě, ale i na Blízkém východě nebo v Arábii."

Je zajímavé, že některé muslimské země daleko lépe kooperují s Euro - atlantickou částí světa, dodržují smlouvy o zbrojení, navzájem si nekradou území atd. než současné Rusko. To je věc velmi zvláštní, neboť Rusko dnes masivně porušuje jimi podepsané dohody o zbrojení. 

Je dobré také připomenout, že Rusko vetovalo skutečně všechny rezoluce RB OSN, které měly i jen minimální šanci na vyřešení krize v Sýrii. Proč to dělali, proč chtěli udržet diktátora Asada u moci se možná teprve ukáže v plném světla za pár měsíců, možná je to někomu zřejmé již dnes. 

Odpovědi

Svobodu slova! Stop EU totalitě!
Nepřihlášený uživatel

#90748 Re:

2016-08-14 17:10:25

#90745: -  

 Ty jsi horší, než bolševici, hňupe! Strč si tu EU totalitu do prdele, za tohle jsme (ty samozřejmě ne, viď hrdino?) proti bolševikům nebojovali!