MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#93535

2016-09-30 20:16

Mezinárodní vyšetřovací tým ve středu předložil předběžnou zprávu ve středu o výsledcích vyšetřování havárie MH17, a uvedl, že letadlo zasáhl protiletadlový raketový systém Buk, který byl údajně přivezen z Ruska, a po odpalu rakety byl vrácen do Ruské federace.

„Tato verze obecně není nová, ale již dlouhou dobu, rok a půl, myslím. Ale jsem přesvědčen, že se jedná o čistou diverzi. V reakci na to, že jsme předložili tajnou dohodu o Sýrii, kterou Američané nechtěli zveřejnit, a nyní zveřejněnili tento nesmysl," prohlásil Kalašnikov. Za podvodné pak označil fotografie, podle nich Buk údajně překračuje území a pak se vrací. Podle něj je dva roky skrývali a nezveřejnili je. A proč? Až nyní.

„Rusko je zklamáno tím, že se na situaci okolo vyšetřování katastrofy Boeingu nic nezměnilo. Závěry nizozemské prokuratury potvrdily, že vyšetřování bylo zaujaté a politicky motivované. Svévolně pojmenovat viníky, a výmysly představovat jako výsledky, se stalo normou pro naše západní kolegy. Chtělo by se zeptat: ... Jak je to možné?" uvedla v komentáři mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharová. Poukázala na to, že vyšetřování bralo v úvahu jen údaje poskytnuté Ukrajinou, a ruské informace byly ignorovány. Poukázala na fakt, že se Ukrajině, jako jedné ze zainteresovaných stran, umožnilo, na rozdíl od Ruska, účastnit se vyšetřovacího týmu. Umožnilo se tak Ukrajině „podvrhnout“ důkazy.

„Vyšetřovatelé se zdá byli nuceni změnit pozici,“ prohlásil vědecký pracovník Centra pro mezinárodní bezpečnost Ústavu světové ekonomiky a mezinárodních vztahů (IMEMO), Ruské akademie věd, Vladimir Jevsejev. „Zpočátku byly obviněny milice, že sestřelily letadlo Bukem údajně zabaveným ukrajinské armádě. A teď obviňují přímo Rusko. Nyní, když Západ uznal, že je nemožné nuskutečnit takové operace bez účasti týmu specialistů, začala tvrdit, že Boeing byl sestřelen z Bukem, dodaném z území Ruské federace. Přičemž reálná fakta, zdá se, nemají,“ řekl Jevsejev.

Vyšetřovací tým předložil obvinění proti Rusku, který však nemůže být brán vážně, kvůli nedostatku důkazů, řekl prezident Mezinárodního centra pro geopolitickém analýzy, generálplukovník Leonid Ivašov. „Při takových pochybných, nepodložených prohlášení to není vyšetřování, ale lež, a čím více to monstrózní je, tím je snazší tomu uvěřit. Za probíhající studené války," reagoval expert. Vzhledem k tomu, že Ukrajina nepředložila rozhovory dispečerů a rozložení svých ozbrojených sil, považuje výsledky vyšetřovacího týmu „za zaujaté, které si kladou za cíl shromáždit falešné důkazy, shrnout je a vznést obvinění proti jediné zemi – Rusku“.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#93538 Re:

2016-10-01 05:05:51

#93535: -  

 rusáci jsou vrazi!