MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

pan Hnedy

#102232 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2017-02-04 15:09

#102222: Evropan - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Ano, to je jiste pravda, i tak byl Milos Zeman mensim zlem nez KS, zahranicne-politicke souvislosti ukazaly, ze to byla "dobra" volba.

Jako byl, doufejme, lepsi volbou Donald Trump nez Hillary  Clinton. I kdyz i on je pouze celkove mensim zlem, v nekterych rozhodnutich bude zrejme zlem vetsim, ale byl vhodnejsim pro danou dobu, stejne jako Milos Zeman. Pokud by se volby opakovaly, v dnesni pol. situaci, se stejnymi kandidaty neverim, ze by KS dostal vice nez 20 %.

Jenomze demokracie a svoboda  zacinala byt v USA  skutecne ohrozena, a to politickou korektnosti, neobjektivnim konglomeratem medii, ktera jim vsugerovavala co si maji myslet, politickou a kulturni elitou, ktera si rovnez myslela, ze ma jediny spravny nazor, zvyhodnovanim casti obyvatel atd... a americky volic to spravne rozpoznal.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#102233 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2017-02-04 15:57:43

Evropan

#102239 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2017-02-04 19:52:11

#102232: pan Hnedy - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Já osobně si vážím Karla Schwarzenberga už třeba jen kvůli tomu, že nemluví sprostě a u jeho názorů nemám pocit, že jsou diktovány někým zvenčí tak, jak to mám u Bumbála. U Američanů musím přiznat, že mi jsou demokrati sympatičtější, i když za prezidenta, který toho pro nás udělal nejvíc, považuji paradoxně republikána Ronalda Reagana. Ten prostě tehdejší SSSR "uzbrojil" a Gorbačov celkem logicky pochopil, že musí nastavit jiný směr politiky (bohužel se ho dnešní Rusko nedrží). A díky nim jsme opět svobodní.

Američané si ale zvolili Trumpa a demokraté si za to mohou sami. Viděl jsem nějaké statistiky, a Trump dostal podobně hlasů jako jiní republikáni v předešlých volbách, ale u demokratů to byl naprostý propad tím, že voliči k volbám nešli. Hillary prostě je součástí politických klanů, které Američané chtějí rozbít, a tak ji nevolili. Pak ovšem nechápu ty demonstrace.  Trump je ale součástí amerického politického systému, i když se z něj snaží vybočit. Nemá ale podle mě nárok. Už nyní se ukazuje, že v jeho vládě zasedli jestřábi, kteří ho nasměrují zpět k dobrým vztahům s Německem (Angela Merkel správně podotkla, že si počká) a s Velkou Británií, případně i Polskem. S Ruskem se vztahy nijak nevylepší (nevěřte, ale uvidíte sám), s Francií měli vždy spíše chladné vztahy. Když si Američani zvolili George W. Bushe, také to vypadalo na pohromu. Ale pak byl nucen řešit teroristy a války v Afghánistánu a Iráku, a rázem měl jiné starosti než plnit předvolební sliby. Donaldovi nic takového jako útok na "dvojčata" nepřeju, ale myslím, že během pár měsíců uvidíme, jak bude vypadat svět podle Trumpa, a bude to jiný svět, než si dnes mnozí myslí.

Politická korektnost ale podle mě nemůže ohrozit demokracii. Je to vlastně o tom, že každý člověk by si měl rozmyslet, než něco řekne. Spousta věcí už pak nejde vrátit zpátky. A nadávání na media se mi také moc nelíbí. Také jim z většiny nevěřím, ale dnes je tak jednoduché si zprávy ověřit, že je prostě sleduji a ty informace, které mě zaujmou, si dohledám i jinde. Rozhodně se ale vyhýbám různým proruským nebo populistickým zdrojům typu aeronet nebo parlamentní listy, kde zveřejní článek každému, kdo si to zaplatí. Pokud pod článkem není podepsaný autor, je to pro mě fáma hned od začátku.