MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Evropan

#102239 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2017-02-04 19:52

#102232: pan Hnedy - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Já osobně si vážím Karla Schwarzenberga už třeba jen kvůli tomu, že nemluví sprostě a u jeho názorů nemám pocit, že jsou diktovány někým zvenčí tak, jak to mám u Bumbála. U Američanů musím přiznat, že mi jsou demokrati sympatičtější, i když za prezidenta, který toho pro nás udělal nejvíc, považuji paradoxně republikána Ronalda Reagana. Ten prostě tehdejší SSSR "uzbrojil" a Gorbačov celkem logicky pochopil, že musí nastavit jiný směr politiky (bohužel se ho dnešní Rusko nedrží). A díky nim jsme opět svobodní.

Američané si ale zvolili Trumpa a demokraté si za to mohou sami. Viděl jsem nějaké statistiky, a Trump dostal podobně hlasů jako jiní republikáni v předešlých volbách, ale u demokratů to byl naprostý propad tím, že voliči k volbám nešli. Hillary prostě je součástí politických klanů, které Američané chtějí rozbít, a tak ji nevolili. Pak ovšem nechápu ty demonstrace.  Trump je ale součástí amerického politického systému, i když se z něj snaží vybočit. Nemá ale podle mě nárok. Už nyní se ukazuje, že v jeho vládě zasedli jestřábi, kteří ho nasměrují zpět k dobrým vztahům s Německem (Angela Merkel správně podotkla, že si počká) a s Velkou Británií, případně i Polskem. S Ruskem se vztahy nijak nevylepší (nevěřte, ale uvidíte sám), s Francií měli vždy spíše chladné vztahy. Když si Američani zvolili George W. Bushe, také to vypadalo na pohromu. Ale pak byl nucen řešit teroristy a války v Afghánistánu a Iráku, a rázem měl jiné starosti než plnit předvolební sliby. Donaldovi nic takového jako útok na "dvojčata" nepřeju, ale myslím, že během pár měsíců uvidíme, jak bude vypadat svět podle Trumpa, a bude to jiný svět, než si dnes mnozí myslí.

Politická korektnost ale podle mě nemůže ohrozit demokracii. Je to vlastně o tom, že každý člověk by si měl rozmyslet, než něco řekne. Spousta věcí už pak nejde vrátit zpátky. A nadávání na media se mi také moc nelíbí. Také jim z většiny nevěřím, ale dnes je tak jednoduché si zprávy ověřit, že je prostě sleduji a ty informace, které mě zaujmou, si dohledám i jinde. Rozhodně se ale vyhýbám různým proruským nebo populistickým zdrojům typu aeronet nebo parlamentní listy, kde zveřejní článek každému, kdo si to zaplatí. Pokud pod článkem není podepsaný autor, je to pro mě fáma hned od začátku.

Odpovědi

pan Hnedy

#102241 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2017-02-04 22:30:05

#102239: Evropan - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 bohuzel  KS se take  vyjadruje  sproste v tom pravdu nemate...hovno prosoustat atd..

celkem podstatna veta ve Vasem komentari ...Už nyní se ukazuje, že v jeho vládě zasedli jestřábi...

Obavam se, ze dusledky nebudou vzdy kladne, proto uz pisi doufam, ze DT byl lepsi volbou.

Ale byl nepochybne lepsi volbou z hlediska demokracie. Tato volba nebyla skutecne o tech dvou jmenech to DT samozrejme odhalil spravne, ale o tom jestli maji v USA moc elity nebo lide, jehoz ty elite jsou jen soucasti, a lepe tedy jestli lide se jeste dokazi nezavisle a svobodne rozhodnout, kterym elitam tuto moc predaji. Doufam, ze nejaka obdoba racionalizace nastane i v EU, pokud ne v teto instituci, tak v Evrope urcite.

Byla to masivni nejen medialni kampan proti DT, ktera mu pomohla vyhrat volby a ktera pokracuje, az me napada, ze nektere skupiny v USA skutecne maji neskutecnou moc a DT jim nejde pod fousy, tak jak mi tvrdi nekteri pratele a ja to povazoval za konspiraci.

Angela by se mela predevsim vzdat "uprchlickeho nelogismu" a zacit stavet na dohodach o neco lepsich nez vyjednala s Tureckem, aby tuto invazi zastavila.a pokud ji jde skutecne o humanitu muze vyznamneji pomahat Africanum na miste, kde  zustali opustene babicky a starci, mlade zeny s detmi. O hladomorech vime 50 let a zase Africe urcite nejaky hrozi. A proc pomahat prevazne zdravym mladym muzum v Evrope a ne tem, ktere opustili, je toto humanita ? Navic, kdyz s urcitosti vime, ze se mezi nimi nachazeji teroriste, extremiste. Pri poctech muslimu v  Evrope, je to dle zprav tajnych sluzeb cislo presahujici nekolik desitek tisic.

 

No vypada to tak, ze to Trumpovi s tim Ruskem hned zpocatku  zatrhli. Zase je to, ale spatne. Jestrabi a hlavni kridlo tajnych sluzeb, uvazuje zastarale a nepochybne si preje dalsi oslabeni ci dalsi rozpad ci rozkol v Ruske federaci, jednalo se i o nadvladu nad Cernym morem a prilehlym uzemim o strategickou zakladnu na Krymu.

Rusko zareagovalo po svem. Nezakonne, ale bylo k tomuto kroku donuceno, za to vsak muze podekovat jen a jen Borisi Jelcinovi, ktereho mel zapad tak rad, jako sveho tajtrlika, co jim vsechno podepsal.

Tento krok Ruska by se dal nutnosti prirovnat k trvalemu obsazeni Golanskych vysin.

dalsi oslabeni Ruska by vsak znamenalo jen posileni terorismu a zhorseni bezpecnosti situace na celem svete, coz zrejme toto kridlo nezajima, jak uz jsme zjistili v Syrii, Iraku, Libyii, radeji nestabilitu a terorismus i Evrope, nez neposlusneho diktatora nebo nez neposlusnost, jako takovou.

Lepe by bylo skutecne  pro nas spolupracovat....z mnoha duvodu.

Politicka koretnost zatim demokracii jako celek ohrozit skutecne nemuze, ale muze ji vyznamne omezit.

Tedy pokud , jako soucasti demokracie bereme svobodne rozhodovani  o tom co si mam myslet, jakym stylem o tom psat, jakym zpusobem tuto subjektivne-objektivni skutecnost popsat. Samozrejme to urcuji nejenom zakony, kde je ta hranice, ale i slusne mravy, vyjadrovani se na verejnosti. apod.To jsou limity.

Problem je pokud politicka koretnost do toho zasahuje, jako urcujici sablonovity prvek, nikoliv okrajovy

a meni vyznamove cely kontext dane zpravy.

Zijeme v informacnim veku, takze zpusob, jak na to budeme nahlizet bude mit stale vetsi vyznam, zda se pro slusnost, ci pol. koretnost vzdame pravdy ci nikoliv, navic kdyz nas to nepojmenovani veci pravymi jmeny, muze v budoucnu ohrozit.

 

Také jim z většiny nevěřím, ale dnes je tak jednoduché si zprávy ověřit, že je prostě sleduji a ty informace, které mě zaujmou, si dohledám i jinde

to delam rovnez....

Nadržený sameček s Iráku

#102243 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2017-02-05 08:29:24

#102239: Evropan - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Chcež my ho vikouřit? Uš to mots potřebuju, klydňe ťy ho ztrčým i do prdele!


Nepřihlášený uživatel

#102245 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2017-02-05 11:22:12

#102239: Evropan - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

    Že jsou limitovány názory pana KS někým zvenčí naznačuje okolnost, že se na půdě Trilaterární komise zůčastnil hlasování o invazi do Srbska. Že byl proti, to tvrdil, až ovšem humanitární bombarďáci odvedli svou špinavou práci. Tedy ano, veřejné projevy KS jsou limitovány někým zvenčí. Že bylo rozpoutání války v Iráku něco nutného, tak o tom by se více než čtyři lidé dnes hádalo. Na média je nutno nadávat v případě, že informují neobjektivně. Bohužel, v případě hlavně zpravodajství na ČT, která byla kritizována i Radou pro televizní a rozhlasové vysílání za nevyvážené zpravodajství ČT v době volební kampaňe v US, to bylo zjevné.