MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

pan Hnedy

#102241 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2017-02-04 22:30

#102239: Evropan - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 bohuzel  KS se take  vyjadruje  sproste v tom pravdu nemate...hovno prosoustat atd..

celkem podstatna veta ve Vasem komentari ...Už nyní se ukazuje, že v jeho vládě zasedli jestřábi...

Obavam se, ze dusledky nebudou vzdy kladne, proto uz pisi doufam, ze DT byl lepsi volbou.

Ale byl nepochybne lepsi volbou z hlediska demokracie. Tato volba nebyla skutecne o tech dvou jmenech to DT samozrejme odhalil spravne, ale o tom jestli maji v USA moc elity nebo lide, jehoz ty elite jsou jen soucasti, a lepe tedy jestli lide se jeste dokazi nezavisle a svobodne rozhodnout, kterym elitam tuto moc predaji. Doufam, ze nejaka obdoba racionalizace nastane i v EU, pokud ne v teto instituci, tak v Evrope urcite.

Byla to masivni nejen medialni kampan proti DT, ktera mu pomohla vyhrat volby a ktera pokracuje, az me napada, ze nektere skupiny v USA skutecne maji neskutecnou moc a DT jim nejde pod fousy, tak jak mi tvrdi nekteri pratele a ja to povazoval za konspiraci.

Angela by se mela predevsim vzdat "uprchlickeho nelogismu" a zacit stavet na dohodach o neco lepsich nez vyjednala s Tureckem, aby tuto invazi zastavila.a pokud ji jde skutecne o humanitu muze vyznamneji pomahat Africanum na miste, kde  zustali opustene babicky a starci, mlade zeny s detmi. O hladomorech vime 50 let a zase Africe urcite nejaky hrozi. A proc pomahat prevazne zdravym mladym muzum v Evrope a ne tem, ktere opustili, je toto humanita ? Navic, kdyz s urcitosti vime, ze se mezi nimi nachazeji teroriste, extremiste. Pri poctech muslimu v  Evrope, je to dle zprav tajnych sluzeb cislo presahujici nekolik desitek tisic.

 

No vypada to tak, ze to Trumpovi s tim Ruskem hned zpocatku  zatrhli. Zase je to, ale spatne. Jestrabi a hlavni kridlo tajnych sluzeb, uvazuje zastarale a nepochybne si preje dalsi oslabeni ci dalsi rozpad ci rozkol v Ruske federaci, jednalo se i o nadvladu nad Cernym morem a prilehlym uzemim o strategickou zakladnu na Krymu.

Rusko zareagovalo po svem. Nezakonne, ale bylo k tomuto kroku donuceno, za to vsak muze podekovat jen a jen Borisi Jelcinovi, ktereho mel zapad tak rad, jako sveho tajtrlika, co jim vsechno podepsal.

Tento krok Ruska by se dal nutnosti prirovnat k trvalemu obsazeni Golanskych vysin.

dalsi oslabeni Ruska by vsak znamenalo jen posileni terorismu a zhorseni bezpecnosti situace na celem svete, coz zrejme toto kridlo nezajima, jak uz jsme zjistili v Syrii, Iraku, Libyii, radeji nestabilitu a terorismus i Evrope, nez neposlusneho diktatora nebo nez neposlusnost, jako takovou.

Lepe by bylo skutecne  pro nas spolupracovat....z mnoha duvodu.

Politicka koretnost zatim demokracii jako celek ohrozit skutecne nemuze, ale muze ji vyznamne omezit.

Tedy pokud , jako soucasti demokracie bereme svobodne rozhodovani  o tom co si mam myslet, jakym stylem o tom psat, jakym zpusobem tuto subjektivne-objektivni skutecnost popsat. Samozrejme to urcuji nejenom zakony, kde je ta hranice, ale i slusne mravy, vyjadrovani se na verejnosti. apod.To jsou limity.

Problem je pokud politicka koretnost do toho zasahuje, jako urcujici sablonovity prvek, nikoliv okrajovy

a meni vyznamove cely kontext dane zpravy.

Zijeme v informacnim veku, takze zpusob, jak na to budeme nahlizet bude mit stale vetsi vyznam, zda se pro slusnost, ci pol. koretnost vzdame pravdy ci nikoliv, navic kdyz nas to nepojmenovani veci pravymi jmeny, muze v budoucnu ohrozit.

 

Také jim z většiny nevěřím, ale dnes je tak jednoduché si zprávy ověřit, že je prostě sleduji a ty informace, které mě zaujmou, si dohledám i jinde

to delam rovnez....

Odpovědi

Evropan

#102244 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2017-02-05 08:58:45

#102241: pan Hnedy - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Rozhodně nemohu souhlasit ani s komentářem k Angele Merkel ani k Rusku a Krymu. Angela Merkel se ukazuje jako neuvěřitelně cílevědomý politik. Do uprchlické krize se dostala proti své vůli, když už byly tisíce utečenců v Rakousku. Mohla v tom zbytek Evropy nechat, ale ona ten problém vzala na Německo, protože si byla jistá, že to Německo zvládne, zatímco zbytek Evropy na to nemá sílu ani peníze. Dohody, které uzavřela, je maximum možného. A také u občanů Německa po malém propadu se zase vrací do pozice oblíbené političky - aktuálně je myslím třetí. A to, že s ní lidé souhlasí, se dá ověřit na místě. Loni jsem byl v Hamburgu, a tam to bylo jednoznačné, ale i v Drážďanech, které jsou leckdy uváděny jako centrum protimerkelovského odporu, proti utečencům žádné akce nepodnikali. Letos v lednu jsem byl v Zittau, a i tam se na domech objevují, resp. jsou stále vyvěšeny plakáty s nápisem Refugees Welcome.

Co se týká Ruska, tak pohled amerických jestřábů je podle mě správný. Putinovo Rusko je zdrojem nestability jak v Evropě tak na Blízkém Východě, což jsou ovšem historicky spojené nádoby. Rusové poté, co vyhladili málem celý Čečenský národ (tím, jak tam vraždili a znásilňovali - doporučuji výborný dokument o ruské novinářce Anně Politkovské), tak si vyzkoušeli invazi na obsazení severu Gruzie, kde vlastně o nic nešlo. Z pohledu historie to byla zřejmě příprava na anexi Krymu, který patřil Rusku jen velmi krátkou dobu, takže jejich historické odůvodnění anexe je prostě hloupost. No a hlasování pod hlavněmi samopalů - no to snad nikdo nemůže vážně obhajovat. Následná invaze na Ukrajinu (nazývejme věci správným jménem) byla jen pokračováním toho, že Rusko ztratilo vliv na ukrajinskou politiku, a to si nemohou dovolit právě z důvodu, že potřebují mít kontak směrem do východní Evropy a na Balkán, což jsou regiony, na které si stále činí neodůvodněný nárok. Sestřelení civilního letadla s nizozemskými turisty je jen tragickou součástí této rozpínavosti, a pokud se Rusku neutne tipec, budou se takové tragédie opakovat.

No a když si spojíme fašizující se Rusko se zabijákem Asadem, tak se logicky dostaneme k tomu, co se před dvěmi roky odehrálo na trase Sýrie - Turecko - Balkán - Německo. Rusko docela silně podpořilo asadovi zabijáky a útočili na severu Sýrie, kde žádný islámský stát nebyl, zato demokratickou opozici a obyvatele země, co s Asadem nechtěli mít nic společného, vytlačili do Turecka. Roli Turecka asi jenou budou muset zkoumat historici, ale Turci asi Evropu moc rádi nemají. Už desítky let jim slibuje členství v EU, ačkoli k tomu z důvodu značné změny poměru sil nikdy nedojde. A samozřejmě i historická nenávist mezi Řeckem a Tureckem vedla k tomu, že nechali utečence "běžet" do Řecka. Kdo dal utečencům avízo, že jsou v Evropě vítáni, se můžeme jen domnívat. V tu dobu to Angela Merkel nebyla, to jsou jen zase ty mediální lži. Ale to, že utečenci byli hromadně převáženi přes Srbsko, to už je opět jednoznačně role Ruska. Kde by na to Srbové vzali peníze a proč by to dělali. Z logiky věci by přece měli držet utečence v Makedonii, protože ještě stále neskousli rozpad velkého Srbska, resp. Jugoslávie. Když si dovolí říct veřejně Zaorálek a Stropnický, že to platilo Rusko, tak to musejí mít dobře podloženo.

Fašizující se Rusko je určitě v současné době mocnost (byť s klesajícím významem), na kterou si Evropa musí dávat pozor. Ostatně tyto stránky jsou toho příkladem. A já věřím, že i Donald Trump zůstane v Evropě na straně demokracie a v boji s Ruskem členy NATO podpoří. My si ale budeme muset do rozpočtu NATO doplatit to, co jsme slíbili.