MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Evropan

#102250 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2017-02-05 13:26

#102247: pan Hnedy - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Já bych doporučil všem, které toto téma zajímá, aby si to, co je ve vašem i v mém příspěvku zveřejněno, přečetli na Wikipedii, kam si stačí zadat heslo "Krym". On totiž ten váš příspěvek v závěru obsahuje jednu důležitou větu : 5.prosince 1994 podepsaly Spojené státy, Rusko a Velká Británie Budapešťské memorandum, kterým uznaly Krym jako součást Ukrajiny. Tím měla být garantována územní celistvost Krymu.

Ale článek na Wikipedii pokračuje dál :

V noci na čtvrtek 27. února 2014 obsadili budovu krymského parlamentu (Pozn. dílčí samospráva zde existovala i v době, kdy Krym patřil pod Ukrajinu po roce 1994) proruští útočníci, kteří na jeho střeše vyvěsili ruskou vlajku. Ruský parlament 2. března schválil nasazení ruské armády na Krymu, Vladimír Putin ale tehdy řekl, že Rusko zatím na Krym nepovolalo své vojáky (nevysloveně mimo již legálně přítomné jednotky v Sevastopolu) a že tam působily „ozbrojené síly sebeobrany“. O den později už byla strategická místa poloostrova pod kontrolou proruských vojáků, podle některých zdrojů podporovanými přímo vojáky z Ruska. Představitelé NATO a EU kritizovali postup Ruska. Ruské obyvatelstvo Krymu by však přítomnost ruských vojsk schvalovalo. Dne 6. března 2014 přijala Nejvyšší rada Autonomní republiky Krym rozhodnutí o připojení Krymu k Rusku.

 

No a o situaci na Krymu asi také dost vypovídá článek na idnes z 27.2.2014. Referendum se ale uskutečnilo až 16.3.2014. To je to referendum pod hlavněmi samopalů, o kterém jsem se zmiňoval.

idnes.cz 27.2.2014

Ale jinak děkuji za nepřímý odkaz na stránky Wikipedie. Stojí to za to si historii trošku připomenout, protože těch dezinformací kolem je už tolik, že se člověk snad ztratí.

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#102254 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2017-02-05 16:14:31

#102250: Evropan - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Wikipedie se také občas zpochybňuje a Sluníčkáři to dělají rádi, když se na wiki objeví věci, co se jim nelíbí. Například to že Ronald Reagan a Margaret Thatcherová byli svého času na straně Rudých Khmerů, když došlo na třenici z vietnamskou armádou. Taká ona právní otázka, že byl doopravdy Krym součástí Ukrajiny je zpochybnitelná, protože to byla autonomní republika pod administrativní správou Kyjeva. Čili nikoli část Ukrajiny, to nebyla nikdy, memorandum nememorandum. Nyní si ovšem Krymčané odhlasovali, že chtějí patřit pod administrativní správu někoho jiného a tak se i stalo. Krymčané, až na několik málo tupých grázlů, co raději chodí kanály a do smrti by po ulici chodit neměli, jsou rádi, že jim tato volba byla umožněna.