MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#108090 Re: Re: Re:

2017-05-03 07:49

#108038: - Re: Re:  

 Ano, žádný podvod nespáchal, vše bylo podle zákona.

Ovšem s tím, že všichni musí platit DPH a EET je tudíž dobrá věc to nemá naprosto nic společného!!! 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#108093 Re: Re: Re: Re:

2017-05-03 07:56:05

#108090: - Re: Re: Re:  

 Nehraj si člena ANO StB. 

Zákon o dani z příjmu definoval v souladu se světovým i evropským právem i se zdravým rozumem osoby spojené  v roce 1992 (fyzická osoba vlastnící právnickou, právnická ososba vlastnící právnickou osobu) a jak tyto osoby mezi mohou obchodovat, aby tím nedocházelo k převádění zisku do místa s nižší mírou zdanění. 

Toto je platné, a skutečně žádný technický prostředek nemůže být použit pro vyvádění zisků z jedné spojené osoby na druhou za účelem nižšího či nulového zdanění. Proto také Kalousek může naprosto jasně a tvrdě říci, že Babiš zneužil technický prostředek, zneužil právo. 

Není na tom nic složitého, neboť všichni si musíme být rovni před zákonem. Zaměstnanec nemá žádnou možnost vyhnout se zdanění tím, že by své přijmy převedl na osobu s nižší mírou zdanění. Tedy nemůže to dělat ani Babiš. 

Je na tom něco nepochopitelného? 

Babiš je daňový podvodník, není na tom opravdu nic složitého. Hrdě se ke svému podvodu hlásí a podvod je dokonce zaknihován.  Dokonce i kdyby "půjčku" realizoval nákupem jakýchkoliv dluhopisů, dopustil by se daňového podvodu. Dokonce ani není podstatné, jestli měl či neměl peníze na nákup dluhopisů, byť se jeví velmi pravděpodobné, že si vlastně nejdříve z osoby Babiš-Agrofert "půjčil", aby s nimi mohl dluhopisy jako Babiš-Babiš "zaplati" čímž se dopustil nejspíše klasického tunelován vlastní firmy. 

Vlastník skutečně může půjčit vlastní firmě peníze, není na tom dokonce nic neobvyklého, ale nemůže to dělat tak, že tím vygeneruje daňový podvod, na tom skutečně není nic, co se nedá pochopit. 

Problém s EET a kontrolním hlášením k DPH je v tom, že Babiš ani nikdo další není schopen prokázat žádný přínos těchto opatření. Tedy mají jen náklady, ale výnos je nula a to je věc velmi vážná, neboť Babiš a jeho lidé při prokazování přínusu spíše lžou, neboť zvýšený výběr DPH je způsoben růstem mezd, inflací, masivním zvýšením maloobchodního prodeje a zvýšením HDP. Skutečně neexistuje v tomto ani koruna, kterou by mělo přinést kontrolní hlášení či EET. Spíše se jeví z rychlých počtů, že se DPH vybírá o malinko méně, než by mělo odpovídat číslům o malobochodním prodeji.