MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#113080 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2017-08-17 20:21

#113078: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Představa o tom, jaký způsob myšlení mají lidé prchající před násilím, které bohužel skutečně organují Ruskem vyškolení lidé (minimálně je to velmi pravděpodobné, neboť i na našem území KGB a GRU školila teroristy jak z Afrfiky tak arabského světa) nemusí být vůbec reálná. Teroristické činy nepáchají uprchlíci a to přesto, že si mnohdy prošli jistě velkými útrapami a mohou být skutečně zvyklí na násilí. 

Nejhorším důsledkem války je vždy morální devastace, zvyk na zabíjení to v poválečném období devastuje společnost.  

Tedy srovnávat křižádké výpravy s dnešním terorismem či dokonce vytvářet spojitost mezi tehdejší znalostí, co je či není správné a dnešní znalostí, kdy Všeobecná deklarace lidských práv je skutečně dokument velmi známý kdekoliv po světe je věc manipulativní. 

Nic to nemění na tom, že sektářství křižácké bylo stejně hloupé jako jakékoliv jiné sektářství a nemělo nic společného s vírou v dobro. 

Co se týče Žižky, ovládál poměrně velké území, vyvraždil celou jednu sektu na kterou se nejprve napojil a tedy co se týče srovnání jeho působení - je srovnatelný s dnešním IS bez nejmenších pochybností. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#113096 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2017-08-17 21:15:48

#113080: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

    S oním respektováním deklarace lidských práv africkými občany to nevidím moc růžově. Kromě islamismu tam panuje také jiný docela děsivý folklór. Dost běžně se v leckterých končinách prodávají třeba náhrdelníky s přívěšky uříznutých lidských prstů, uší, či nosů...Tyto amulety pak mají majitele chránit před zlými silami a zlým osudem. Jak moc v rozkvětu, čí sestupu se onen folklór nachází je obtížné odhadnout. Do našich končin by se tak mohl dostat i druh dost nevítané kriminality. Také zakopané celé končetiny na půdě firem, jež oněm firmám mají přivést štěstí v podnikání nejsou žádným scifi a je to pozůstatek celkem starých afrických kultur. Uživatelé podobných amuletů se s žádnou deklarací lidských práv zjevně trápit nebudou. Dokonce mám i obavy, že vojsko Jana Žišky je proti takovému folklóru ještě slabý odvar.