MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Evropan

#114927 Re: Re: Má hloupost občanů ČR vůbec nějaké hranice? Musíme opakovat hloupost lidí, kteří v roce 1946

2017-09-12 13:17

#114915: - Re: Má hloupost občanů ČR vůbec nějaké hranice? Musíme opakovat hloupost lidí, kteří v roce 1946 ... 

ad : Nízké české mzdy přitom už nejsou jen v centru pozornosti volebního boje v Česku, ale zabývá se jimi i Evropa.

Tak Evropa řeší naše nízké mzdy? No fuj, co se nám vměšují do našich záležitostí. Vždyť politiku nízkých mez u nás zavedl nejlepší předseda vlády Miloš Zeman a my jsme mu za to vděční. Moc peněz by nám akorát zkurvilo charaktery.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#114929 Re: Re: Re: Má hloupost občanů ČR vůbec nějaké hranice? Musíme opakovat hloupost lidí, kteří v roce

2017-09-12 13:34:38

#114927: Evropan - Re: Re: Má hloupost občanů ČR vůbec nějaké hranice? Musíme opakovat hloupost lidí, kteří v roce 1946 

 Bohužel se obávám, že politika "nízkých mezd" je spíše virtuální než reálný pojem pro zemi v EU. 

Hlavní příčinou nízkých mezd v ČR je skutečně až neuvěřitelně nízká produktivita práce obecně včetně politiků. Ve společnosti vynikají jednotlivci či malé týmy, ale skutečně produktivní společnost jako celek není. Velcí investoři na tuto neproduktivnost - nejasné ekonomické prostředí s obrovskou tolerancí korupce - každý manažer i soukromé firmy je ochoten brát úplatky a každý obchodník je mu je ochoten dát, nepřetržitě se měnící ekonomická pravidla, daně, odvody, sazby DPH, kurz koruny atd. atd. - to vše dělá z ČR spíše balkán než normální západní demokracii. 

Občané jako jednotlivci musí být nepřetržitě ostražití, stále musí něco hlídat - pokladní v obchodě, podvodné nabídky, kvalitu výrobků často skutečně "speciálně" vyráběných pro východní trh, kvalitu práce, kterou jim odvádějí řemeslníci a mnohdy si raději např. vymalují sami, než kohokoliv pustit do domu či bytu, služby zajišťující chod domácnosti jsou na žalostné úrovni, školství je na žalostné úrovni a saturujeme to tedy z velké části dodatečným vzděláváním dětí atd. atd.   To je další strana neproduktivity společnosti jako celku. 

Nulová kooperace politiků i občanů v rámci regionů na společných projektech. Př. občané v Krkonoších (jedno z mnoha větších rakouských údolí) se nejsou schopni domluvit na tom, aby byla postavena lanovka. Došlo to tak daleko, že v horách investuje slovenská parta s pochybnou pověstí místo toho, aby tamní občané, kteří jsou přímo živi z cestovního ruchu měli investice pod svojí kontrolou, podíleli se na nich a také z nich profitovali. Nejsou toho schopni, neví dokonce vůbec jaké technologie k domluvě využít tak, aby skutečně byl region jimi spravován, tedy je jim jejich veřejný prostor doslova ukraden a to v obou významech, které toto slovo má. 

Zeman je bez nejmenších pochybností odporné zlodějské zločinecké hovado a výše popsané je samozřejmě i důsledkem toho, že se tento zločinec prodral na post premiéra a dnes prolhal do ústavní pozice prezident, ale nejsem si jist, jestli výše popsané byla jeho politika, ale spíše bych řekl, že je to důsledek jeho působení ve veřejném prostoru.