MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Evropan

#116326 Re: Re: Někdo by měl v Sýrii zavést pořádek. Russáci to ale určitě nebudou ...

2017-09-29 18:54

#116318: - Re: Někdo by měl v Sýrii zavést pořádek. Russáci to ale určitě nebudou ... 

Americké velvyslanectví v Sýrii obvinilo syrský režim, že podniká nálety, které pomáhají Islámskému státu v postupu u Halabu. Snaží se tak využít Islámského státu k útoku na další radikální organizaci, a to Frontu An-Nusra, napojenou na Al-Káidu. Ta se pokouší ovládnout západ Sýrie a ohlásila ofenzívu na Damašek.

Podle izraelského listu Ha’arec dává informace o spolupráci Damašku s IS západní koalici možnost změnit strategii. Spolu s bojem proti IS by tak mohla začít útočit i na režim Bašára Asada, jak to požadují mnozí vzbouřenci i Kurdové. „Zprávy naznačují, že režim podniká nálety na podporu postupu IS na Halab, pomáhá extremistům proti obyvatelům Sýrie,“ uvedlo na Twitteru podle listu Ha’arec americké velvyslanectví v Sýrii bez dalšího vysvětlení. Velvyslanectví je sice zavřené a americké zájmy v Sýrii zastupuje česká ambasáda, na webu jsou však Američané stále aktivní. Velvyslanectví také uvedlo, že Asad ztratil svoji legitimitu a „nikdy nebude efektivním partnerem v boji proti terorismu“.

Zpráva se objevila poté, co bojovníci Islámského státu v neděli zatlačili soupeřící vzbouřenecké skupiny severně od Halabu až k turecké hranici. Vzbouřenci z tzv. Levantské fronty, ve které spolu bojují umírnění vzbouřenci s bojovníky An-Nusra, se obávají, že IS míří ke křižovatce Bab as-Salám mezi Halabem a tureckou hranicí. List Ha’arec zmínil, že zpráva amerického velvyslanectví není nijak překvapivá, protože podle něj Asad s Islámským státem spolupracuje – kupuje od něj levně ropu těženou na syrském území, které IS ovládl. V poslední době se ale množí důkazy i o vojenské spolupráci, a to zejména v bojích v syrské provincii Halab. Podle listu se vojenská spolupráce Damašku s Islámským státem prohlubuje. Nálety mají umožnit IS v provincii Halab ovládnout hlavní silniční tahy, které kontroluje koalice Džajš al-Fatah, k níž patří také fronta An-Nusra, hlásící se k Al-Káidě. Asad chce této koalici zabránit ovládnout město Halab a zabránit Levantským v útoku na provincii Latákíja, která je hlavním útočištěm vládnoucích alávitů. Spolupráce armády s IS se prý projevila i v Palmýře, kde armáda vyklidila pole a umožnila radikálům město ovládnout.

https://www.novinky.cz/ 3.6.2015

Hlavně to nečti ve sprše, blbe!

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#116379 Re: Re: Re: Někdo by měl v Sýrii zavést pořádek. Russáci to ale určitě nebudou ...

2017-09-30 07:46:41

#116326: Evropan - Re: Re: Někdo by měl v Sýrii zavést pořádek. Russáci to ale určitě nebudou ... 

 Mně stačí bohatě přečíst první řádka a vím, že dál to číst ty blbe vůbec nemusím: Americké velvyslanectví v Sýrii obvinilo...:-) :-) :-)

Ale tady je konec konců ovoce všech mezinárodních iniciativ a rezolucí které západ vyrábí: 

CT24:

Sexuálního násilí na ženách se dopouštějí i modré přilby. Nejvíce případů je hlášeno z Konga

Vojáci pod hlavičkou OSN mají v rámci mírových misí této organizace chránit obyvatele před násilnostmi národních armád nebo povstalců. Někdy ale naopak oni sami násilí páchají - na ženách a dívkách. Víc než třetina z dvou tisíc nahlášených případů sexuálního zneužití je z Demokratické republiky Kongo.

Pak se blbe spoléhej na americké ambasády, nebo na nějaké rezoluce OSN. Pak se spoléhej na zprávy od Bílých přileb ze Sýrie které jsou prolezlé rozvědčíky ze CIA. 

 Bílé přilby, modré přilby - všude samá prasata. :-) :-)

Strč si tedy tu vaši propagandu homosexuále Jando do své rozpíchané prdele. Tam máš jistě plno dalších vašich evropských hodnot.

 

 

 

 


Nepřihlášený uživatel

#116388 Re: Re: Re: Někdo by měl v Sýrii zavést pořádek. Russáci to ale určitě nebudou ...

2017-09-30 09:24:35

#116326: Evropan - Re: Re: Někdo by měl v Sýrii zavést pořádek. Russáci to ale určitě nebudou ... 

 Daíš je v nějaké opozici k Ak-Kaísě, nebo k Frontě An Nusra? Co to plodí US Embassy za blbosti?