MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

#118882 zajem CR na vedlejsi koleji

2017-11-13 10:24

Pirati a ODS to je hruza. Oni ocividne chteji predcasne volby, kdy dostanou 5 a 7%.

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#118883 Re: zajem CR na vedlejsi koleji

2017-11-13 10:55:49

#118882: - zajem CR na vedlejsi koleji 

Tobě skutečně připaá normální, že vládu skládá člověk, který není schopne získat negativní lustrační osvědčení, je slovenským nomenklaturním komunistou, donašečem StB a obviněným z dotačního podvodu? 

Lhal voličům, že jako pracovník PZO v "devizové cizině" je obětí komunistického režimu, přestože se jeho povedený otec i bratr založili kariéru na donášení StB. 

Nehraj si na idiota. 

Evropan

#118891 Re: Zájem ČR na vedlejší koleji

2017-11-13 11:23:32

#118882: - Zájem ČR na vedlejší koleji 

Piráti jsou podle mě překvapivě pracovití a praktičtí. Do vedení Parlamentu budou hlasovat pro zástupce ANO jako pro vítěze voleb, ale chtějí, aby ANO dalo předsednictví některých silových výborů ostatním stranám. To zní docela logicky. Výbory by měly vládu hlídat kritickým okem, což Babišovým pohůnkům chybí. Na druhou stranu celá situace by se dala odblokovat tím nejjednodušším způsobem. Stačilo by, kdyby se Babiš vzhledem k žalobě na svoji osobu vzdal snu o předsedovi vlády a nechal tuto funkci někomu čistšímu. Před volbami se hovořilo o poněkud prostořeké Karle Šlechtové. Mně se ale zdá, že by přijatelnější byli buď Martin Stropnický nebo Věra Jourová. Babiš by je sice zpozadí ovládal, ale navenek by řada stran neměla problém s plněním předvolebního slibu, že nepůjde do vlády s Babišem.

Jsem realista. Volby dopadly jak dopadly a ANO by mělo dostat šanci se ztrapnit. Předčasné volby by dopadly ještě nevýhodněji pro demokratické strany než ty současné. Blokovat sněmovnu tak, jak navrhuje Kalousek, nepovažuji za rozumné. To opět díky médiím využije Babiš pro sebe a svoji stoupající popularitu. Pokud některé z demokratických stran vládu ANO bez Babiše podpoří, budou mít vždy páku na potenciální odvolání.

V Parlamentu ale bohužel bude fungovat neuzavřená koalice ANO + SpD + KSČM. S tím se těžko něco nadělá, protože v Parlamentu fungují různé "neveřejné" koalice.