MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#120382

2017-12-10 10:36

Ministři arabských států odsoudili Trumpa, navrhují i sankce na USA

Odpovědi

Muslimské multikulturní obohacení

#120387 Re:

2017-12-10 11:04:51

#120382: -  

Protesty eskalovaly také ve Švédsku, kde žije početná muslimská menšina. Několik lidí zaútočilo „zapálenými objekty“ v sobotu večer na synagogu v jihošvédském Göteborgu, napsala BBC.

Policie útok kvalifikovala jako pokus o žhářství. K útoku došlo pár hodin po tom, co městem prošel protestní průvod. Podle všeho nebyl nikdo zraněn.

K útoku došlo ve chvíli, kdy v komplexu synagogy probíhalo shromáždění. Dvir Maoz, který byl v té chvíli uvnitř, popsal, že viděl „ohnivou kouli“, jak letí směrem k budově. „Hlídači to viděli na bezpečnostních kamerách a zavolali policii. Děti z toho byly vystresované,“ řekl. Podle agentury AP byli v neděli v souvislosti s útokem zadrženi tři lidé.

K jiným protestům došlo v pátek ve Stockholmu. Podle serveru The Localtam protestující lidé pálili izraelské vlajky nebo na ně šlapali. Ve čtvrtek a v pátek muslimové demonstrovali také v Malmö, kde lidé provolávali antisemitská hesla jako například „budeme střílet Židy“ nebo „chceme naši svobodu zpět“.

Antisemitismus byl v Malmö zdokumentován i v minulosti. „V Malmö existuje latentní hrozba proti Židům; když se přiostří situace na Blízkém východě, hrozby se mohou stát reálnější,“ řekl mluvčí tamní policie Calle Persson.