MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#120389 Pan prezident se chová velice dobře a hezky.

2017-12-10 11:35

Očekával bych, že mi Merkelová bude kondolovat, říká manžel české oběti teroru v Berlíně

Očekával bych, že nám německá kancléřka Angela Merkelová bude kondolovat, říká v rozhovoru s ČTK Petr Čižmár, jehož manželka zemřela před rokem při teroristickém útoku v Berlíně. Naďa Čižmárová se stala jednou z 12 obětí útoku radikálního islamisty na vánoční trh. Její manžel, který tehdy prožil tři dny hrozivé nejistoty, je přesvědčen, že stačilo málo a ještě by žila. Německé úřady podle něj ale mnohokrát pochybily. Němečtí politici zase odmítli přijmout zodpovědnost, míní.

Druhý den Čižmárovi volal ministr zahraničí Lubomír Zaorálek, později ho na Hrad pozval prezident Miloš Zeman. „Český stát se zachoval velice dobře a hezky,” říká Čižmár, který na německé straně postrádal podobnou reakci.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#120394 Re: Pan prezident se chová velice dobře a hezky.

2017-12-10 14:57:37

#120389: - Pan prezident se chová velice dobře a hezky. 

Německo zažívalo nepřetržitě vlnu terorismu od roku 1945 až do roku 1989 od komunistů, tedy proces, jak se zachovat, mají bohužel velmi dobře zažitý a je zjevně dostatečný, Němci si na něj nestěžují. 

Jestli chtěl být pan Čižmár slavný, protože jeho žena zahynula při teroristickém útoku, měl to Merkelové sdělit, zařídila by to.