MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#129819 Vláda v demisi? V EU běžná věc.

2018-04-23 12:06

Rekordmanem v Evropě ve vládnutí v demisi je bývalý belgický premiér Yves Leterme. Ten byl premiérem nejprve několik měsíců v roce 2008 a poté od listopadu 2009. V dubnu 2010 ale jeho vláda podala demisi kvůli jazykovým sporům mezi Vlámy a Valony a politická krize tehdy oživila dohady o udržitelnosti Belgie jako jednotného státu. V červnu 2010 se konaly předčasné volby, ale země se poté na rok a půl ocitla v bezvládí. Správa země byla v rukou kabinetu v demisi premiéra Yvese Leterma a až do prosinci 2011, kdy složila přísahu nová vláda. Leterme tak vládl v demisi 589 dní.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#129840 Re: Vláda v demisi? V EU běžná věc.

2018-04-24 07:26:25

#129819: - Vláda v demisi? V EU běžná věc. 

    A to je právě příznak, že se něco dělá velmi špatně. Taková vláda - hned z vícera důvodů zásadního rázu - nemá na to, aby dokázala udělat správně důležitá rozhodnutí. Veškerou energii vyvíjí jen na pouhé přežití; a přežívá jen za cenu ústupků, úplatků nejrůznějším darebákům. Samozřejmě, že včetně těch nejhorších.

     Navenek to působí  zábavně.   Proskribované a škodolibé nepochybně potěší pohled na zmrdy, jak se navzájem topí v blátě. 

     Jenže to nezůstává úplně bez následků. Kocourkov, produkovaný naveliko naširoko, se z vládních výšin hbitě šíří. Ryba hnije od hlavy. V konečné fázi tohoto procesu  vynakládají veškerou energii na přežití úplně všichni. Odshora dolů.

      Není nic příjemného sledovat tento proces kompletní ztráty rozumu, napadající evropské země. Naši mocní sousedi v něm došli až tak daleko,  že v bývalém hlavním městě, ofenzívně a účelově tísněni organizovanými tlupami agresívních zločinců, podepisují petice, chci svůj život zpět.