MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Čeští vlastenci

#130745 Dávejte si pozor, pražská kavárno...

2018-05-28 10:05

V památném roce 1945, po osvobození ruskou armádou, jsme touhle dobou odsud vyháněli ty prašivé německé okupantské a kolaborantské krysy.

Odpovědi

Evropan

#130749 Re: Dávejte si pozor ...

2018-05-28 10:34:40

#130745: Dávejte si pozor ... nepromlčeno

Sice ve svém věku už máte na kamaráda Alzheimera nárok, ale v roce 1945 nás osvobodila Rudá armáda, nikoli ruská, a to ne celé území. Západ Čech osvobodila západní spojenecká vojska.

Rudá armáda byla složená především z příslušníků slovanských národů, žijících na území Sovětského svazu, tedy z Rusů, Ukrajinců a Bělorusů. Také muži slovanské národnosti, kteří byli nebo se po přepadení tehdejšího Polska Německem a následně Sovětským svazem v roce 1939 stali občany SSSR museli sloužit jako vojáci Rudé armády. Po obrovských ztrátách na životech po přepadení SSSR nacistickým Německem v roce 1941 začali být masově povoláváni do armády i příslušníci neslovanských národů a etnických skupin. Byly vytvářeny i „národní“ divize a smíšené brigády, do kterých byli zařazováni Litevci, Lotyši, Estonci, Gruzínci, Arméni Čečenci, Mongolové, Kazaši a další. Velitelé těchto divizí byli ovšem většinou ruské národnosti. V Rudé armádě bojovalo také přes 500 000 sovětských Židů.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Rudá armáda

Takže je určitě dobře si připomenout, že nás osvobodili nejen Rusové, ale i třeba Ukrajinci nebo muslimové z Čečny.

A co se týká divokých odsunů, ke kterým se hlásíte, tak to není žádné příjemné čtení. Většina fašistů v té době už v Čechách nebala, a tak se mezi oběti divokých odsunů dostali i naprostonevinní lidé jako ženy nebo staří lidé.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Masakry