MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#134714 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Argumentační klam

2018-07-26 09:45

#134713: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Argumentační klam 

Islám je v pořádku protože je jeho součástí víra v dobrý smysl bytí na této zemi. Protože je jeho součástí Starý zákon a desatero a protože si 1,5 mld. muslimů spravují veřejný prostor sami a v drtivé většině v souladu s desaterem, pokud takto zjednodušíme etalon dobrého spravování veřejnho prostoru. 

Jistě je dobré zkoumat, jak v souladu je společnost se svými pravidly. Zároveň nesmí dojít k hloupé generalizaci, že nesoulad vnějšího projevu společnosti znamená, že všichni občané daného státu jsou zločinci. Nebyli jsme všichni komunistickými zločinci, přestože jsme byli nuceni v komunismu žít, platí to z o nacismu. Zároveň ale tím není relativizována nebezpečnost komunismu a nacismu. 

V principu ale islám není zločinecká idologie, což je rozdíl proti komunismu a nacismu. Tam je princip zločinnosti přímo součástí těchto ideologií. To bohužel je potřeba v Evropě potřeba řešit i to, že právě tyto sekty vytvářejí dojem, že problém je ve svobodě viry, vyznání. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#134719 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Argumentační klam

2018-07-26 09:58:53

#134714: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Argumentační klam 

ad:  V principu ale islám není zločinecká idologie, což je rozdíl proti komunismu a nacismu. Tam je princip zločinnosti přímo součástí těchto ideologií. 

Je totiž chybou, že tak nemohl být dosud západním světem označen kvůli surovinové závislosti.

Argument, že v sobě islám obsahuje desatero z něj nedělá to stejné, co je křesťanství, nebo židovská víra. To dokazuje i okolnost, že ačkoli by měli být "lidé knihy" dle koránu respektováni natolik, že nesmí být podrobeni konverzi k islámu násilím, to nebrání muslimům židy a křesťany zabíjet, když je to potřeba. Jejich zabití nerovná se násilné nucení konvertovat, což je logické.

Mimo jiné k jiným druhům víry, které nepatří mezi abrahamovská náboženství, žádný respekt v písmu koránu definován není, co si pak lidé jiné víry mají proti islamistům počít?