MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#134719 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Argumentační klam

2018-07-26 09:58

#134714: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Argumentační klam 

ad:  V principu ale islám není zločinecká idologie, což je rozdíl proti komunismu a nacismu. Tam je princip zločinnosti přímo součástí těchto ideologií. 

Je totiž chybou, že tak nemohl být dosud západním světem označen kvůli surovinové závislosti.

Argument, že v sobě islám obsahuje desatero z něj nedělá to stejné, co je křesťanství, nebo židovská víra. To dokazuje i okolnost, že ačkoli by měli být "lidé knihy" dle koránu respektováni natolik, že nesmí být podrobeni konverzi k islámu násilím, to nebrání muslimům židy a křesťany zabíjet, když je to potřeba. Jejich zabití nerovná se násilné nucení konvertovat, což je logické.

Mimo jiné k jiným druhům víry, které nepatří mezi abrahamovská náboženství, žádný respekt v písmu koránu definován není, co si pak lidé jiné víry mají proti islamistům počít?

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#134720 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Argumentační klam

2018-07-26 10:06:54

#134719: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Argumentační klam 

Už jsem to vysvětloval výše, vythnou z kontextu prinicipu dobra - smyslouplného bytí na zemi, dobra Ústavy umí i idot Miloš Zeman, na tom opravdu není nic složitého. 

Pan Peroutka to v jednom svém textu velmi pečlivě vysvětloval. 

Komunismus i nacismu v principu má jako základní myšlenku neexistenci dobra - je to princip komunismu i nacismu, který je počátkem těchto ideologií. To v islámu, židovství ani křesťanství či třeba budhismus nelze najít, ale lze si v sugerovat, obzvláště pokud je dotyčný komunista či nácek. V tom je základní rozdíl politických sekt, protí víře v dobrý smysl bytí na tomto světě. 

Co se týče respektu k jiným náboženstvím, která stejně jako ty ostatní jsou pstavena na víře v dobrý smysl života na zemi, je součástí už toho, že jsou právě na principu v dobrý smysl bytí na této zemi postavena. To, že ty hledáš nerespekt, neznamená, že v tam je, když přitom princip je jasný - dobrý, smluplný (aby nebylo použito slova, která komunisty a nácky dráždí) smyl života, tam je tolerance ke každému, kdo věří v dobrý smysl života naprosto jasná, je součástí dané víry.