MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#135629 Dobře to pan Zahradil řekl. Jeho je v ODS škoda, stejně jako Václava Klause ml. Fiala je buzna.

2018-08-04 14:28

Kavárník Jindřich Šídlo. Čtou Respekt, bezmezně věří ČT a myslí si, že jsou morálně nadřazení, definoval Zahradil

„Panu Jindřich Šídlo se nelíbí, když používám v souvislosti s ním termín ‚pražská kavárna‘. Prý to říká už jen J. Ovčáček. Pan Petr Honzejk zase neví, proč jsem jej charakerizoval jako ‚politicky korektního levicového liberála‘. To je dnes prý už každý, kdo neprdí v kině, píše pan Honzejk,“ poznamenává Zahradil.

A dodává, že neví, proč jsou oba tak naježení kvůli jednoduché, srozumitelné politické definici. „Já také neprotestuji, když o mně někdo napíše ‚ten národovec‘,“ poznamenal.

Když pak po něm jeden z diskutujících chtěl, aby vysvětlil, co je to ta pražská kavárna, napsal následující. „To je mentální stav. Jedním z jeho atributů je sounáležitost s menšinou, která je údajně tou lepší, evropsky myslící částí naší společnosti (a proto je menšinou = elitou) a tedy setrvalý pocit morální nadřazenosti nad zbývající většinou, která se ještě nevyhrabala z postkomunismu / provincialismu / nacionalismu / čecháčkovství... a dál doplň dle potřeby,“ řekl Zahradil se slovy, že vedlejšími příznaky jsou například pravidelná četba Respektu, bezmezná důvěra ve zpravodajství ČT a „volba TOP 0,9“. 

 


 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#135636 Re: Dobře to pan Zahradil řekl. Jeho je v ODS škoda, stejně jako Václava Klause ml. Fiala je buzna.

2018-08-04 15:55:06

#135629: - Dobře to pan Zahradil řekl. Jeho je v ODS škoda, stejně jako Václava Klause ml. Fiala je buzna. 

To jako chceš sdělit, že Zahradil přispívá do politického bulváru valento-rusko listů nějakou debilitou podobnou debilitám Petra Žantovského? 

Tak to by byl ještě větším ubožákem, než jsme si mysleli. 

 

Evropan

#135649 Re: Ještě větší hlupák, než jsme čekali!

2018-08-04 19:06:01

#135629: - Zahradila je v ODS škoda, sedělo by mu členství ve Straně pro Debily nebo u Zemandrtálců. 

Takže pan Zahradil se na svém facebookovém profilu pustil do definování pojmu "pražská kavárna". Jelikož to činí ve smyslu hradní propagandy, zařadil se tím po bok hradních mluvků typů hradního slizouna a jemu podobných. To pana Zahradila lituji. Myslel jsem si, že má pouze své názory, se kterými nesouhlasím, ale respektuji je, protože je má něčím podpořené. Vidím, že jsem se mýlil. Je to jen hlupák!

Jinak pojem Pražská kavárna překvapivě opravdu existuje. Knihu o pražských kavárnách letos vydala Eva Bendová a je to velice podařená kniha :

https://www.kosmas.cz/knihy/prazska-kavarna