MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#140451

2018-10-29 14:01

Šéf ruského ministerstva zahraničí Sergej Lavrov řekl, že Washington, který obviňuje Moskvu, že se vměšuje do amerických voleb, se může pokusit ovlivnit vnitřní politickou situaci v Rusku.

Uvedl to na televizním kanálu „Rusko 1 "

"Nemáme jen nějaká podezření v tomto směru, ale jejich zákon, který se nazývá „Zákon o podpoře Ukrajiny", který byl přijat v roce 2015. Podle něj bylo americké ministerstvo zahraničí každoročně vynakládá 20 milionů dolarů na podporu demokracie v Rusku, včetně financování ruských nevládních organizací, které se zasazují o „demokratizaci" všech sférách života," vysvětlil.

Podle ministra jsou v současné době kontrolovány organizace, které dostávají prostředky podle tohoto zákona.

„Pokud tyto granty půjdou na to, co je napsáno v zákoně, totiž „podporovat demokracii“ v Rusku, znamená to změnu ve vnitřní politice země," uvedl Lavrov.Současně jsou podle Lavrova američtí diplomaté „opakovaně viděni na veřejných událostech opozice, s hesly o změně režimu".
 
„Všichni naši americkí kolegové se to pokoušeli obrátit na žert, říkají, že vztahy normalizují a že „všechno bude v pořádku", ale na fakta vměšování neexistuje žádná reakce," dodal Lavrov (pokud by ruští diplomaté navštěvovali takto hojně předvolební mítingy Trumpa proti Clintonové nebo že  ruská vláda financuje neziskovky v USA, aby tam pomáhali zavést demokracii oproti současnému oligarchickému režimu – to by byl jiný kolotoč – pozn. red.). 

Nedávno náměstek ruského ministra zahraničních věcí Sergej Rjabkov řekl, že ve Spojených státech vytvořili záminku pro zavedení nových protiruských sankcí.

Podle něj orgány USA úmyslně pokračují v politice zastrašování vlastní a světové komunity „ruskými hackery a blogery".

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#140456 Re:

2018-10-29 14:48:36

#140451: -  

Je to "hlava" sudrun KGBák Lavrov jen co je pravda, Putler by se lépe ke zločinnosti, totalitě a ubohosti russákova lépe nepřiznal :-)