MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#141671 Re: Re: Není eštébák také psychicky nemocný?

2018-11-14 18:45

#141661: Evropan - Re: Není eštébák také psychicky nemocný? 

jsou tam bezpochyby jasné znaky psychopata.. o tom žádná...

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#141673 Re: Re: Re: Není eštébák také psychicky nemocný?

2018-11-14 18:49:56

#141671: - Re: Re: Není eštébák také psychicky nemocný? 

Jak poznat psychopata?

Máme se jich bát, a kteří nám mohou být opravdu nebezpeční? Mnozí psychopati mají zvláštní vlohy manipulovat s lidmi ve svém okolí a je těžké je rozeznat od normálních lidí. Často jim proto jak se říká „skočíme na špek“, aniž bychom tušili, že s námi manipulují a ovládá je duševní nemoc. Jak je tedy poznáme?

Tato porucha osobnosti postihuje častěji muže než ženy. Zajímavé je, že ženy dokážou své psychopatické sklony lépe ovládat a skrývat. Podle celosvětových průzkumů tvoří psychopati až 4% světové populace a toto číslo stále stoupá. Poslední výzkumy prokázaly, že psychopatická osobnost se dá poměrně snadno rozpoznat podle změn v mozku. Mozek psychopata má menší prefrontální část mozkové kůry, tedy tu část, která reguluje chování, sebeovládání a plánování.Zároveň má deformovanou část, zvanou amygdala, sídlo negativních emocí, jako je strach, pocit viny a smutku.

Kde se vyskytují nejčastěji?

Vědci mají jasno. Čím vyšší postavení, tím vyšší pravděpodobnost, že se setkáme s psychopatem. Nejčastěji se tato porucha osobnosti vyskytuje u vedoucích pracovníků, ředitelů, manažérů, ale i u významných právníků a známých televizních osobností. Libují si v manipulaci s ostatními, neustále si musí dokazovat svoji nadřazenost, bezdůvodně propadají návalům vzteku a nezvladatelných emocí.Dokážou často skrývat svoji osobnost pod rouškou zdánlivé laskavosti a porozumění, aby pak jednou ranou svoji oběť dorazili.