MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#143506 Co si představit pod pojmem "nelegální migrace"?

2018-12-09 12:23

V paktu OSN chybí jasné odsouzení nelegální migrace, tvrdí Petříček

Debata o migračním paktu OSN nebyla v Česku věcná, řekl v rozhovoru pro Právo ministr zahraničí Tomáš Petříček. Zároveň podle něj v paktu chybí jasné odsouzení nelegální migrace. Jednotlivé členské státy EU nejsou schopny problému efektivně čelit, nutná je společná akce, domnívá se ministr.

 

.....je to snad spáchání přestupku při překročení hranice cizince v nouzi? Nebo si pod tím máme pedstavit spíše fiktivní podnikání na území cizího státu za účelem získání dlouhodobého viza k pobytu? 

Je to vážná otázka, nejprve se musíme shodnout na definici a pak teprve můžeme mluvit o nelegální migraci, neboť právo na útěk před nebezpečím do cizí země je dáno všeobecnou deklarací lidských práv, která byla přijata v roce 1948 na např. československá komunistická pakáž se k ní připojila až v roce 1977 či 1976. 

Charta 77 totiž nepožadovala nic jiného, než dodržování toho, k čemu se československá komunistická pakáž sama zavázala. Byť aktivací Charty byly soudy s hudebníky. 

Následně vznikaly další organizace např. VONS tedy Výbor na obranu nespravedlivě stíhaných. 

Tedy nejprve se dohodněme, co to je ilegální migrace. Je možné, že budeme muset zavést i pojem kriminální imigrace - viz. např. imigranté štbák Babiš a Tomio Okamura a nejen oni, týká se celé obrovské russké imigrace, která na území ČR provozuje odpornou kriminální činnost a stejně tak se to týká jistě i minimálně části čínské imigrace, viz. poradce Miloše Zemana toho času kdesi v Xi-pingpong stánu neznámo kde a neznámo v jakém stavu. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#143508 Re: Co si představit pod pojmem "nelegální migrace"?

2018-12-09 12:28:55

#143506: - Co si představit pod pojmem "nelegální migrace"?  

Takto např. o pojmu hovoří slovník ministestva vnitra, aniž by se ovšem odkázal na libovolnou mezinárodní definici či definici v rámci zemí EU. 

  • nelegální migrace - v obecné rovině se jedná o migraci, která probíhá bez kontroly a řízení ze strany cílových zemí. Cizinci vstupují do cílových zemí, či v nich pobývají, bez řádného oprávnění (vízum, pobytové oprávnění). Z podstaty souvisí s kategorií uprchlictví. Řada osob, kterým je později přiznána mezinárodní ochrana, vstupuje na území hostitelského státu taktéž nelegálně. Podáním žádosti o mezinárodní ochranu (azyl) je jejich právní status „legalizován“. Ne všichni nelegální migranti, kteří zažádají o mezinárodní ochranu, se však pro ni kvalifikují. V případě nelegální migrace tak často hovoříme o tzv. “smíšených migračních tocích”. Nelegální migrace je zpravidla organizována sítěmi převaděčů a může v sobě proto nést aspekt organizovaného zločinu ve formě obchodu s lidmi;

  • nelegální migrant - cizinec, který vstupuje na území ČR bez platného oprávnění, nebo v ČR bez platného oprávnění pobývá. Důvody jeho vstupu na území mohou být rozdílné;


Nepřihlášený uživatel

#143513 Re: Co si představit pod pojmem "nelegální migrace"?

2018-12-09 13:17:40

#143506: - Co si představit pod pojmem "nelegální migrace"?  

Nelegální migrant není uprchlík před válkou, nebo pronásledováním, či nepožádal o azyl v první bezpečné zemi, kreténe!


Nepřihlášený uživatel

#143527 Re: Co si představit pod pojmem "nelegální migrace"?

2018-12-09 15:50:50

#143506: - Co si představit pod pojmem "nelegální migrace"?  

Migrační pakt OSN potopil Belgii. V Bruselu padla vláda