MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#147989 Výsledek auditu EK: Babiš musí vrátit veškeré dotace

2019-05-31 14:38

Výsledek auditu EK: Babiš musí vrátit veškeré dotace

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#147990 ANDREJKO, JE KONEC S PŘILEPŠOVÁNÍM Z EVROPSKÝCH PENĚZ

2019-05-31 14:45:42

#147989: - Výsledek auditu EK: Babiš musí vrátit veškeré dotacE

Už je jasné, proč je Andrej Babiš v posledních dnech poněkud neveselý a rozmrzelý. Do České republiky totiž dorazil výsledek auditu, který tady prováděli auditoři Evropské komise. A i když Babiš usilovně tvrdí, že tady žádný audit není (naposledy to prohlašoval ve čtvrtek), pravda je opět jinde. Na ministerstva už výsledek dorazil. A je pro Babiše zdrcující.

Oficiálně potvrzuje to, co je naprosto zřejmé celou dobu existence Babiše v politice. Tedy to, že je ve střetu zájmů. On a jeho zaměstnanci rozhodují o tom, kdo dostane dotace, pobírají dotace, kontrolují dotace. Jde o ohromný stroj na vysávání Evropské unie a státní pokladny České republiky.

A Evropu už to přestalo bavit. Podle informací, které z auditu zatím unikly, je rozhodnutí jasné. Babiš už nebude dostávat evropské dotace a ty, které už dostal, bude muset vrátit.

Vše je vážná rána pro celý byznys premiéra, který stojí právě na dotacích a zakázkách od státu. Od vstupu Babiše do politiky jeho jmění závratně roste. Pravidelně získává na dotacích více, než státu odvádí na daních. Jeho bývalý šéf, premiér Bohuslav Sobotka doslova napsal, že Babiš ojebává stát na daních. Tehdy to bylo v souvislosti s korunovými dluhopisy, trikem, jak dostat z vlastní firmy peníze a neplatit z nich daně.

Po neveselém vítězství v evropských volbách, kdy se na něj výrazně dotáhla ODS i Piráti teď bude Babiš ještě o mnoho smutnější. Způsobil ostudu České republice a problémy bude mít zjevně i jeho Agrofert. Pokud bude i nadále stát svému premiérovi vyplácet dotace, měla by zasáhnout policie.