MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#152845

2019-10-30 00:47

   Točna v českém Krumlově... je permanentním trnem v oku památkářům.  ... ti mají své prstíky v UNESCO...  které hrozí Krumlovu odejmutím licence památkové rezervace, čti hřbitova.

   Je v kultivovaném parku vedle nějaké kůlny,  taky památkově chráněné, a jevištní park s čerstvým vzduchem  kolem hlediště je unikátní.

   To divadlo je živoucí skvost. Ne ta bouda. Ta je jen hromada starého kamení, ostatně vděčící za nablýskání právě své stálé přítomnosti na jevišti, před zraky tisíců a tisíců návštěvníků. A park? Bůhví, jak by dnes vypadal, nebýt toho, že šedesát let vystupuje v divadle. 

   Možná by bylo lepší ty památkově chráněné šifonéry a letiště z kůlničky vedle odstěhovat i s památkáři  do pryč a dát ji  divadlu jako operační bázi. Park to samé. Jinak památkáři otravovat nikdy nepřestanou.

    Že točna vyžaduje opravy? Do kruhu ohnuté železniční koleje s drezínkou a vagónky, nebo čím a po čem to jezdí?  

    Točna  má nad sebou jakousi pohraničnickou strážní věž....  k čemu dnes vlastně.  LED reflektory?  Kamery řízení provozu?  Opravdu je ten holubník nutný? Řídící středisko může tábořit i vedle, opřeno  o  kamery na hledišti. 

     A je jaxi v příliš těsném kontaktu s památkově chráněnou kůlnou, až obtěžujícím...

    To nemusí být neřešitelný problém, jsou na to příklady.  Zde vidíme budapešťský Hilton, za reflexní fasádou brilantně zapadnuvší mezi renovovanými památkami.

   

     

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#152846 Re:

2019-10-30 00:54:07

#152845: -  

   Otáčivé hlediště Český Krumlov: strážní budka nahoře se snaží být  jednoduchá, transparentní, neviditená seč může, ale nedaří se, nedaří...  reflexivita a tvarová jednoduchost může taky mít svůj půvab.


Nepřihlášený uživatel

#152881 Re:

2019-10-30 19:22:17

#152845: -  

   Kůlnička vedle by se dala, po příslušné modernizaci, využít i k řešení problému umístění toalet.