MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#152943 Hezky to náš moudrý pan prezident řekl.

2019-11-01 01:35

Plat poslanců je dostatečně vysoký a neměl by se navyšovat. Řekl to prezident Miloš Zeman v Týdnu s prezidentem na televizi Barrandov.

"Kdysi jsem pro to používal termín nenažranost," komentoval Zeman zvýšení platů státních zaměstnanců. Zatímco desetiprocentní zvýšení přinese lékařům, hasičům nebo policistům 1500 korun navíc, v případě politiků se bude jednat o 8 tisíc korun.

Zeman přitom neopomněl ani na průzkum důvěryhodnosti jednotlivých profesí, ve kterých se členové parlamentu tradičně pohybují mezi nejméně důvěryhodnými osobami. "Měli by se zamyslet, proč se pravidelně střídají s uklízečkami," konstatoval prezident.

V souvislosti s domácí politickou scénou hovořil také o vládních obstrukcích. Opoziční strany jsou podle jeho slov impotentní a Senát zbytečný. Jako důvod uvedl, že zpomaluje legislativní postup.

Zeman prozradil, že se na něj obrátil tiskový mluvčí Bezpečnostní informační služby České republiky (BIS), aby mu řekl, že BIS nemá v popisu práce věnovat se ekonomické kriminalitě, k čemuž jí prezident nabádal.

"Pan Koudelka vidí čínského nebo ruského špiona za každým rohem. Součástí BIS ale nepochybně je povinnost bránit ekonomické zájmy naší země," doplnil prezident.

Zeman také ocenil, že televize Nova přejde do rukou české společnosti PPF, kterou vlastní miliardář Petr Kellner.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#152946 Re:

2019-11-01 08:32:34

#152943:

Už mu mrdá.

Evropan

#152963 Re: Hezky to náš moudrý pan prezident řekl.

2019-11-02 00:34:02

#152943: - Hezky to náš moudrý pan prezident řekl. 

Jak hradní ožrala přišel na to, že PPF je česká společnost? Copak je na společnosti registrované v Nizozemí českého? Vždyť tady ani neplatí daně a taky zisky z NOvy půjdou do ciziny. Ožrala je už fakt mimo.