MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#153025 Re:

2019-11-03 18:41

#153024: -  

   Ti, co se liberální demokracií nejvíce zaštiťují, nejsou liberální. Stále více lidí se necítí být v názorovém mainstreamu a nedůvěřují demokracii, médiím ani expertům. Na nárůst nedůvěry liberální demokraté reagují tím, že požadují vzdělávání a osvětu lidí s jinými názory

    

    Liberálnost je kontraproduktivní, pokud vynucuje koleranci k omylům a k věcem nebezpečným v dlouhodobém horizontu. Slepota k problémům za obzorem mandátu je vůbec pozoruhodně jistá.

   Postupně tak mizí hlavní přínos demokracie – vazba mezi rozhodováním a souhlasem většiny. Jakmile je odbourána, vláda se octne na scestí.

 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#153027 Re: Re:

2019-11-03 19:10:57

#153025: - Re:  

     Nedomnívám se,  že zelení fašisti  jsou nějak liberální. Obávám se dokonce, že drze účelově lžou v celosvětovém měřítku.


Nepřihlášený uživatel

#153030 Re: Re:

2019-11-03 19:18:09

#153025: - Re:  

Andrej Duhan nevidí nárůst extrémismu ve společnosti? 

Je tedy potřeba, aby ukázal na jedinou knihu, člověka, filozofické dílo, novináře, či dokonce umělce, kteří jsou demokraty (liberálními demokraty) a jakýmkoliv způsobem ve svém konání porušují následující z jeho textu. 

"Neznamená relativismus ani rezignaci na fakta, objektivitu a pravdu. Jen předpokládá, že se k nim lze dobrat názorovým střetem a diskuzí. A neznamená ani povinnost respektovat každý názor, jen klade důraz, aby názorová aréna byla co nejširší. Liberální demokracie má tudíž především vytvářet rámec pro střet názorů a jejich mírové řešení."

Problém je s extrémismem a extrémismem je nepochybně i to, že je StBácký donašeč premiérem, neboť by bylo opravdu absurdní, aby donašeč gestapu byl v roce 1975 premiérem Německa či třeba Itálie. Není rozdílu mezi nacismem a komunismem, není ani rozdílu mezi gestapem a StB. To je potřeba si dnes při nárůstu extrémismu uvědomit.