MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Centrum pro studium politického islámu

#159824

2020-05-28 06:09

"Za účast na teroristické skupině a financování terorismu potrestal soud bývalého imáma Samera Shehadeha deseti lety vězení. Jeho bratru Omarovi uložil jedenáctiletý trest, švagrová Fátima Hudková má jít do vězení na šest let."

Pokud je islámská komunita v zemi malá, právo šaría se na veřejnosti příliš neprosazuje a povětšinou se striktně uplatňuje jen v mešitách a na podobných místech. S růstem muslimské komunity a její moci však v zemi vznikne paralelní právní či společenský systém založený na pravidlech islámu (typickým příkladem jsou muslimské soudy, zejména v Anglii). Později může právo šaría získat oficiální postavení.

[Muslim 001,0031] Mohamed: “Bylo mi přikázáno vést válku proti lidstvu do té doby, dokud lidé nepřijmou, že neexistuje jiný bůh nežli Alláh a dokud neuvěří, že jsem jeho prorokem a nepřijmou všechna zjevení, která jsou skrze mě vyslovena. Když takto učiní, budu chránit jejich životy a majetek, pokud šaría nestanoví jinak, v tom případě pak jejich osud leží v rukou Alláhových.”

Odpovědi