MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Politolog

#160120

2020-06-07 09:05

Ukázalo se, že případ „ricin“ a ohrožení na životech tří komunálních politiků je dezinformace. Nebo chcete-li fake news, kterou ochotně šířil za pomoci české Bezpečnostní informační služby (BIS) jakýsi Kundra na stránkách plátku s názvem Respekt. Jehož majitel se pro jistotu nechce ani v Česku objevit za své machinace na severu Moravy jak s uhlím, tak byty, a jemuž lze soudním rozhodnutím říkat „grázl“.

Příběh o „kufříku s ricinem“, kde měl do Prahy tehdy a tehdy přiletět z Ruska a odvezlo ho diplomatické auto ruského velvyslanectví, aby následně vykonal popravu tří českých komunálních rusofobních šašků, byl od samého počátku směšný, podezřelý, nevěrohodný, nesoucí všechny znaky dezinformace. Přesto všechna česká média o této pitomosti mocně referovala, aniž by se pokusila (kromě skandalizace jména ruského diplomata) zjistit, zda je na tom něco pravdy. Naopak fake news dobarvovala skazkami o politických vraždách až po naprostý paskvil údajného atentátu „novičokem“ v Salisbury.

Z vulgárních rusofobních komediantů na radnicích se pak vytvářeli hrdinové, kteří se musí skrývat před ruským jedovatým nebezpečím a mít bezpečnostní ochranu.

Po pár týdnech se vyhřezlo, že se jednalo o dezinformaci, šířenou „únikem“ z české tajné služby a ochotným rusofobem ve výše uvedeném podúrovňovém, kanálovém médiu.

Největší bojovníci s prokremelskou, ruskou a vůbec dezinformací a fake news ve veřejném prostoru se dnes omezují na jakousi podivnou – a stejně tak nevěrohodnou – fabulaci, kterak jeden ruský diplomat hodil kost BIS na druhého ruského diplomata, popřípadě na náznaky, že se jedná o – stejně nevěrohodnou fabulaci – vnitroruský boj tajných služeb. Více s jejich ztvrdlou kožovinou v jejich hlavě ostatně nelze čekat.

Zvláštním způsobem se do dezinformační hry zapojila i vláda – respektive premiér a ministr zahraničí. A to když kromě vyvrácení falešné zprávy rozhodla o vyhoštění dvou ruských diplomatů.

Připomíná to případ na Ukrajině, kdy patrně nejprolhanější tajná služba světa – SBU - přišla s bestiální „vraždou“ novináře Babčenka, který se za den „zázračně vzkřísený“ s úsměvem objevil na tiskové konferenci. Přičemž se již svět zalykal rozhořčením nad odpornou vraždou, jejíž stopy vedou do Kremlu, aby se zarazil a zmlkl, když zjistil, že ze sebe nechal udělat pitomce.

Nyní se něco podobného odehrálo v České republice. Bez ohledu na to, že se k této kaši nechtějí a nebudou místní dezinformátoři a tvůrci fake news přiznávat, na stoje leží hned několik otázek: Dovede si někdo představit spikleneckou hru jednoho ruského diplomata proti druhému, údajných příslušníků tajných služeb, v Česku (kde se nic neutají) s hrozbou odhalení a exemplárního trestu v Rusku? I kdybychom připustili, že BIS tuto dezinformaci přijala, jak to že organizace věc neprošetřila dříve, než došlo k „úniku“? A proč došlo k „úniku“, který vedl k zhoršení vztahů s Ruskem? A bude BIS potrestána za svoji činnost? Proč vláda vyhostila oba diplomaty? Vždyť jeden z nich byl přece podle verze BIS a vlády vlastně obětí svého kolegy.

Víme jen, že se vláda katastrofálně ztrapnila a spolu s tajnou službou předvedla blamáž, jejíž velikost se snad nedá ani charakterizovat slovy „světová ostuda“.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#160241 Re:

2020-06-11 02:38:00

#160120: Politolog -  

    Prdlačky. Byly to jen zpravodajské hrátky, jejichž aktérům bylo řečeno, aby neotravovali.