MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#187737

2023-01-22 04:30

Přiznávám, že jsem těch nekonečných 15 min Babišova povolebního útoku fascinovaně hleděla na to panoptikum kolem něj, zatímco moje uši trpěly. To, že bude v roli oběti, pln nenávisti, útoků a očerňování, to jsem čekala. Ale čím se projevil jako úplný hlupák, bylo jeho vychloubání se, jak se přátelí s mocnými politiky tohoto světa - např s Erdoganem. Je Babiš tak hloupý nebo si myslí, že lidi v Česku jsou úplně neznalí, blbí a sednou si z toho na zadek? Erdogan totiž není žádný respektovaný, demokratický státník, nýbrž autoritářský vládce, který za 18 let proměnil Turecko v diktaturu ovládanou Erdoganovu rodinou a na ni napojenými firmami. Samozřejmě, tento model by Babišovi vyhovoval....
Nemluve o tom, ze Erdogan a jeho lidi ovladaji vetsinu zbylych tureckych medii. Zde je podobnost s Babisem take ciste nahodna...
Za Erdogana podniklo Turecko vojenské invaze do Sýrie, kde dodnes okupuje část severní Sýrie, kterou zabralo a vyhnalo z domovů 400 000 lidí, zejména Kurdů, jejich domy a půdu Turecko zabralo. Při invazích bylo zabito 1500 civilistů. Dále Turecko vede válku v Libyi a podporuje válku Ázerbájdžánu proti Arménům. V tureckých věznicích sedí stovky novinářů a 100 000 lidí z politických důvodů. Turecko spolupracuje s Ruskem. V Turecku jsou masivně porušována lidská práva a kritici umírají při dopravních nehodách, při pádu z oken apod.
Skrze uprchlíky Turecko vydírá EU. Je to právě Turecko, které na svém území umožnilo v roce 2015 vykvést obchodu s lidmi, kdy pašeráci poslali přes moře do Evropy přes milion lidí, což vyvolalo v Evropě migrační krizi. Turecké úřady nikdy nezasáhly proti pašerákům, kteří prodávali běžencům oranžové nafukovací čluny a nefunkční vesty.
Ve stejné době se přes Turecko valily desetitisíce džihádistů - mužů i žen, aby se v Sýrii přidaly k Islámskému státu či k Al Kájdě. Ani proti tomu Turecko nikdy účinně nezasáhlo.
A musíme zmínit i spolupráci s Islámským státem a roli Turecka ve válce v Sýrii. Uniklé e-maily dokazují, že Erdoganova rodina bylo zapojena do obchodu s ropou, která pocházela z Islámského státu. Zatímco se celý svět bál islamistů a Kurdové s nimi válčili, Turecko profitovalo z obchodu s ISIS. Přestože je turecká armáda druhá nejsilnější v NATO, do bojů s ISIS se nikdy přímo nezapojila.
Turecko je zapleteno do syrské války od jejího počátku, zejména podporou sunnitských islamistických skupin, v Sýrii je odpovědné za válečné zločiny a porušování lidských práv.
Atd atd
A takové má Babiš přátele a ještě se tím chlubí....

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#187738 Re:

2023-01-22 04:36:02

#187737: -  

 Turecko je náš přítel z NATO, transko!