MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#188548

2023-02-17 16:15

Jeden z nejvýznamnějších čínských miliardářů je nezvěstný, oznámila jeho společnost.

Jen málo se ví o osudu Jie Ťien-Minga, šéfa čínské společnosti CEFC, kterého prezident Miloš Zeman jmenoval svým zvláštním poradcem pro ekonomické otázky. CEFC byla firmou, kterou si Zeman zvolil jako vlajkovou loď čínských investic v republice.

Posléze se ukázalo, že CEFC je silně zadlužená a její byznys převzal státní konglomerát CITIC. A poradce Jie záhadně zmizel, údajně skončil v domácí vězení a čelí vyšetřování kvůli ekonomické kriminalitě.

O ekonomických zločinech pana Jie se v dokumentu s názvem Nulová tolerance mluví v souvislosti s bývalým tajemníkem strany a šéfem státem vlastněné Rozvojové banky Číny Chu Chuaj-pangem. Ten byl odsouzen na doživotí. Trestu smrti, který Čína za rozsáhlou korupci svých představitelů čas od času uděluje, se vyhnul. A poté veřejně v dokumentu prohlásil, že ho Jie Ťien-ming uplácel. Výměnou za to mu bankéř dle svého tvrzení pomáhal úvěrovat jeho společnost. Konkrétně zazněly informace k úvěru ve výši 4,8 miliardy dolarů pro CEFC

Když zmizel Zemanův přítel a poradce Jie Tien-ming poslal prezident Mynáře a Nejedlého ať ho najdou a vyřídí vřelé pozdravy. V ČLR se s nimi nikdo nebavil tak si na letišti v Pekingu dali výbornou kachnu a letěli zpět. V přihrádce pod sedadlem pak Mynář našel týden starý Blesk kde se dočetl že Jie Tien-ming zmizel a neví o něm ani jeho rodina. Zeman jim za ten objev udělil statisícové odměny a oba pozval do Lán na slavnostní oběd kde se podávala Pekingská kachna...

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#188561 Re:

2023-02-17 21:43:41

#188548: -  

   Jestli tomu dobře rozumím, poté, co Eman s čínským oligarchou promluvil o kanálu Labe-Odra-Dunaj, v Číně došli k podezření ze zpronevěry.